Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια με το που μπαίνουμε σπίτι

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή σε εκτός σπιτιού υποχρεώσεις, ένα από τα πράγματα που θέλετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια ...

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια με το που μπαίνουμε σπίτι

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή σε εκτός σπιτιού υποχρεώσεις, ένα από τα πράγματα που θέλετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια και να ξαπλώσετε στον καναπέ.

Το τελευταίο που σκέφτεστε την ώρα που μπαίνετε σπίτι είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας. Κι, όμως θα έπρεπε να το κάνετε.

Το popsugar εξηγεί πώς υπάρχουν τέσσερις λόγοι που θα σας πείσουν να βγάλετε τα παπούτσια και να μπαίνετε στο σπίτι.

Βακτήρια, παντού

Τα πεζοδρόμια, το πάτωμα του γραφείου και οι τουαλέτες τους είναι γεμάτο με βακτήρια. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα συνέλεξε μικροοργανισμούς από το κάτω μέρος των παπουτσιών, με τους ερευνητές να βρίσκουν 421.000 βακτήρια.

Τα παπούτσια καταστρέφουν τα πατώματα

Τα παπούτσια μπορούν να δημιουργήσουν γρατζουνιές στα πατώματα. Εκτός των άλλων, με το να περπατάτε με τα παπούτσια στο σπίτι, μεταφέρετε περισσότερη βρωμιά, με αποτέλεσμα να πρέπει να τα καθαρίσετε. Ο συχνός καθαρισμός βλάπτει την επιφάνεια τους με την πάροδο του χρόνου.

Είναι καλύτερο να περπατάτε ξυπόλυτοι

Το να περπατήσετε ξυπόλυτοι σας κάνει καλό, καθώς δυναμώνουν οι μύες του ποδιού. Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να φοράνε παπούτσια σχεδόν όλη μέρα, με αποτέλεσμα τα τραύματα στα πόδια να είναι πιο συχνά.

Μειώνετε το επίπεδο ποιότητας του αέρα

Φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι, καθώς με τα παπούτσια σας μεταφέρετε στο σπίτι σκόνη και τοξίνες. Υπάρχουν τοξικές ουσίες στα χόρτα που πατήσατε τα οποία μπορούν να έχουν φυτοφάρμακα, αλλά και στα δημόσια δάπεδα που καθαρίζονται με χημικά. Με το να αφήσετε τα παπούτσια σας έξω σημαίνει πως αφήνετε και τις τοξικές ουσίες μακριά.