Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Άνω Λιόσια: Εξάρθρωσαν οικογενειακό καρτέλ Ρομά - Δρούσε σαν την ιταλική μαφία, ζούσαν στη χλιδή

Στην εξάρθρωση οικογενειακού καρτέλ από Ρομά το οποίο δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας κατακλύζοντας τις πιάτσες της Δυτικής Αττ...

Άνω Λιόσια: Εξάρθρωσαν οικογενειακό καρτέλ Ρομά - Δρούσε σαν την ιταλική μαφία, ζούσαν στη χλιδή

Στην εξάρθρωση οικογενειακού καρτέλ από Ρομά το οποίο δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας κατακλύζοντας τις πιάτσες της Δυτικής Αττικής με ναρκωτικά, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Η εξάρθρωση του καρτέλ που έκανε πολυτελή ζωή, κατοικώντας σε σπίτια -βίλες και οδηγώντας πολυτελή αυτοκίνητα, έγινε έπειτα από επιστολή που υπέγραψαν 1.000 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν καταγγείλει πολλές φορές τη δράση των Ρομά.

Η αστυνομία έκανε 19 συλλήψεις και προχώρησε σε 10 κατ’οίκον έρευνες στις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι Ρομά έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες σε πατώματα και τοίχους. Ειδικότερα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, περίπου 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και μία πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου ώστε να προμηθεύονται ναρκωτικά χάπια.

Παράλληλα,όπως διαπιστώθηκε οι Ρομά ζούσαν σε σπίτια φρούρια καθώς σε αυτά είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας, αλλά και τσιλιαδόρους προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα σε περίπτωση αστυνομικής παρουσίας.

Πώς δρούσε το οικογενειακό καρτέλ

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες, η εγκληματική οργάνωση δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, με τα νεότερα μέλη που είχαν πιο δραστήριο ρόλο να είναι πλήρως υποταγμένα στις εντολές των μεγαλύτερων.

Όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών, βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές δείχνει ότι σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 150 ναρκομανείς πήγαιναν έξω από σπίτια στην οδό Θηρασίας στα Άνω Λιόσια για να προμηθευτούν τη δόση τους. Οι αρχές μάλιστα έχουν καταγράψει τουλάχιστον 100 αγοραπωλησίες, αλλά και τη δράση 10 μελών του καρτέλ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμορία ξέπλενε τα κέρδη από τα ναρκωτικά μέσω κερδισμένων δελτίων από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφία και κλοπή, ενώ αναζητούνται άλλα εφτά άτομα τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.