Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενημερωτικό της 4ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών)

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Παγκόσμια ημέρα σκέψης σήμερα η 22η μέρα του Φεβρουαρίου συνάδελφε και καλείσαι να σκεφτείς, αφού...

από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Παγκόσμια ημέρα σκέψης σήμερα η 22η μέρα του Φεβρουαρίου συνάδελφε και καλείσαι να σκεφτείς, αφού πρώτα διαβάσεις το ενημερωτικό, αν αυτή η Ε.Λ.Μ.Ε. είναι αυτό που θέλεις. Αν είσαι ευχαριστημένος από όλους εμάς που μας ψήφισες να σε εκπροσωπούμε. Μην ξεχνάς. Η ενημέρωση που ακολουθεί δεν είναι αντικειμενική. 

Αποτυπώνει τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. 

Ημέρα: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2017
Τόπος Γραφεία Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (Ειρήνης 34)
Άπαντες παρόντες
Ώρα έναρξης: 20:15
Ώρα λήξης: 22:00
Ώρα έναρξης συγγραφής του ενημερωτικού: 23:50

Οργανωτικός Γραμματέας: Επί προσωπικού. Για το ενημερωτικό του Βαρδακώστα. Από κάτω λέει Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αλλά είναι του Βαρδακώστα. Αντιπαρέρχομαι το σημείο που λέει «Επίσης να θυμίσουμε ότι η Ε.Λ.Μ.Ε. με τις εισφορές των συναδέλφων έχει χρηματοδοτήσει τη μετακίνηση της χορωδίας των εκπαιδευτικών, τη μετακίνηση μαθητών για διαγωνισμούς πληροφορικής, μέχρι και αγορά μηχανήματος για να μπορεί ο ΠΛΗΝΕΤ να ελέγχει τα καλώδια δικτύου.»

Αντιπρόεδρος: Γιατί το αντιπαρέρχεσαι; Ψέματα είναι;

Οργανωτικός Γραμματέας: Είπα το αντιπαρέρχομαι.

Δεν συνεννοούμαστε, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ας ψάξουμε όμως στο λεξικό της Βίκης, το Βικιλεξικό:

αντιπαρέρχομαι
1. περνώ δίπλα από κάποιον που διέρχεται στην αντίθετη κατεύθυνση από μένα
2. προσπερνώ κάτι δίχως να το εξετάσω
3. δεν ενδιαφέρομαι για κάτι

Ας διαλέξουμε στην τύχη το 2. Άλλωστε, οι άλλες δύο σημασίες δεν έχουν νόημα. Αν όμως είναι να προσπεράσεις κάτι χωρίς να το εξετάσεις, τότε γιατί το αναφέρεις; Μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Ας πάμε παρακάτω, μήπως καταλάβουμε κάτι από τη συνέχεια.

Οργανωτικός Γραμματέας: Σε κάποιο σημείο του ενημερωτικού παρακάτω λέει:
«Η φράση του Οργανωτικού Γραμματέα και ΠΛΗΝΕΤ: "Αν δεν συμμορφωθείς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι" είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας.»
Είπα εγώ "Αν δεν συμμορφωθείς"; Το είπα;

Αντιπρόεδρος: Τι είπες; Γιατί δεν βγάζεις το δικό σου ενημερωτικό;

Μέλος (πάσχουσα από επιλεκτική κώφωση, αν και κάθεται ακριβώς δίπλα): Εγώ δεν άκουσα τίποτα.

ΠΑΜΕ: Γιατί ασχολούμαστε μ’ αυτά;

Γενικός Γραμματέας: "Αν δεν συμμορφωθείς" δεν το άκουσα.

Οργανωτικός Γραμματέας: Είπα, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο "Μη μιλάς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι".

Αντιπρόεδρος: Θα το διορθώσουμε στο επόμενο ενημερωτικό.

ΠΑΜΕ: Τι, πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να βάλουμε μικρόφωνα;

Αντιπρόεδρος: Εμείς πάντως (Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών) το έχουμε ζητήσει.

Μέλος: Εγώ είμαι η μόνη γυναίκα στο Δ.Σ., εσείς όμως κάνετε σαν Κατίνες. Και επί τη ευκαιρία γιατί γράψατε ότι "Η μοναδική γυναίκα στο Δ.Σ. δηλώνει ότι δεν τα πηγαίνει καλά με τα νούμερα και επομένως δεν μπορεί να γίνει ταμίας";

Αντιπρόεδρος: Γιατί αυτό χρησιμοποίησες ως δικαιολογία για να μην αναλάβεις το αξίωμα του ταμία.

Καατίνα, σαλαμάκι.

Κατάλαβες συνάδελφε; "Μη μιλάς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι". Αυτούς τους άλλους τρόπους τους έχουμε γνωρίσει, χρόνια τώρα. Επίσης έχουμε χορτάσει από τέτοιου είδους απειλές και υπαινιγμούς, που πλέον δεν μας κάνουν καμία αίσθηση. Τόσο πολύ τρομάζουμε, που θυμόμαστε τη γνωστή στιχομυθία.

- Μ’ αγαπάς.
- Σ’ αγαπώ.
- Πού με βάζεις;
- Σ' ένα πύργο ψηλό να διατάζεις.
- Κι άμα πέσω;
- Θα σε πιάσω.

Καλύτερα λοιπόν από μακριά. Δεν χρειάζονται και πολλές επαφές με τους εκπροσώπους της διαπλοκής.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Μερικές φορές αυτά που δεν γράφεις είναι και τα πιο σημαντικά. Θυμήσου λοιπόν στο θέμα 11 την φασαρία που έγινε στην προσπάθεια των κομματικών παρατάξεων να ελέγξουν την ομάδα της Ε.Λ.Μ.Ε. στο facebook.

Τότε ήταν που μάθαμε ότι η ΔΑΚΕ ετοιμάζει πρόταση για την ιστοσελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. Μέχρι να μάθουμε την πρόταση αυτή, ας βολευτούμε με τα πράγματα ως έχουν.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι, με το που έγινε η σύσταση του νέου Δ.Σ., αυτομάτως και χωρίς καμία σχετική απόφαση, ο Οργανωτικός Γραμματέας άλλαξε τους κωδικούς του email της Ε.Λ.Μ.Ε., ώστε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο, τον Γενικό Γραμματέα και ίσως τον Πρόεδρο, να μην έχει πρόσβαση. Καλώς θα πεις, αφού αυτοί έχουν και την ευθύνη της επικοινωνίας της Ε.Λ.Μ.Ε. με τον έξω κόσμο.

Θα θυμάσαι επίσης ότι στο θέμα 5 οι κομματικές παρατάξεις συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση έστω και των 10 ατόμων. Μπορεί επίσης να διάβασες και ένα email που στάλθηκε στα σχολεία, με το οποίο ενημερώνονται οι συνάδελφοι ότι τις ανακοινώσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. μπορούν να τις βλέπουν και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, αν και σχετική απόφαση δεν πήρε ποτέ το Δ.Σ.

Πού είναι η ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. για την τελευταία Γενική Συνέλευση; Ψάξε, ψάξε δεν θα τη βρεις.

Μπαίνεις στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. www.elmepierias.gr. Καμία ανακοίνωση. Ψάχνεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Καμία ανακοίνωση. Σε κάποια σχολεία δεν στάλθηκε καν το email από την Ε.Λ.Μ.Ε. που να ενημερώνει για τη Γενική Συνέλευση.

Μπες τώρα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, αριστερά στον σύνδεσμο που γράφει ΕΛΜΕ Πιερίας, την οποία ενημερώνει ο ΠΛΗΝΕΤ και Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Ωπ, εδώ κάτι υπάρχει. Υπάρχει μόνο η ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση που έστησε η ΔΑΚΕ για την αναμοριοδότηση των ημετέρων, καθώς και η σχετική πρόταση που ψηφίστηκε. Τελεία και παύλα. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το ενημερωτικό καμία άλλη ανάρτηση σχετική με την Ε.Λ.Μ.Ε. και βέβαια ούτε λόγος για την τελευταία Γενική Συνέλευση.

Αυτά για να καταλαβαίνουν όλοι τι σημαίνει "Μη μιλάς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι". Επιστροφή στα σκοτάδια του παρελθόντος.

Θέμα 1ο: Υπογραφή πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων

Αντιπρόεδρος: Στο πρακτικό που μας δόθηκε να υπογράψουμε στο θέμα 10 (οδοιπορικά αιρετών) γράφει:
«Υπήρξε πρόταση από την Κ.Ε.Ε. η ΕΛΜΕ από το ταμείο της να καλύπτει τα οδοιπορικά των αιρετών για τις επισκέψεις τους στις σχολικές μονάδες. Παρότι αναγνωρίστηκε από όλους ότι οι αιρετοί υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα για τις μετακινήσεις, έγινε κατανοητό ότι δεν μπορεί η ΕΛΜΕ να πληρώνει οδοιπορικά, καθότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό όπως ανέφερε και ο πρόεδρος κ. Αντωνίου.»

Στην διατύπωση αυτή φαίνεται σα να έχουμε κατανοήσει όλοι ότι στο καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν προβλέπεται να παίρνουν οδοιπορικά οι αιρετοί. Εμείς όμως στην Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών δεν το έχουμε κατανοήσει.

Πρόεδρος: Εγώ το ανέφερα.

Αντιπρόεδρος: Το καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε. (που υπήρχε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε., αλλά χάθηκε ξαφνικά) αναφέρει ότι καμία άλλη αμοιβή δεν προβλέπεται για τα μέλη του Δ.Σ. εκτός από οδοιπορικά. Δεν αναφέρει τίποτα για αιρετούς του ΠΥΣΔΕ, όπως επίσης δεν αναφέρει τίποτα για ποσά που κατά καιρούς δίνει η Ε.Λ.Μ.Ε. για στεφάνια, δάνεια σε συναδέλφους, μετακινήσεις μαθητών για διαγωνισμούς πληροφορικής, χορωδίες εκπαιδευτικών, κ.λ.π.

Συνάδελφε, κράτα την παραπάνω άποψη «δεν προβλέπεται από το καταστατικό» γιατί θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια της συνεδρίασης, αλλά και τους επόμενους μήνες.  

Θέμα 2ο: Ενημέρωση του Δ.Σ. από τον Παπαδόπουλο Μπάμπη που εκπροσώπησε την Ε.Λ.Μ.Ε. στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων.

Περισσότερα για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων  των Ε.Λ.Μ.Ε. μπορείς να βρεις στον σύνδεσμο, που ακολουθεί:

Θέμα 3ο: Εκλογή ταμία Ε.Λ.Μ.Ε.

Τα ‘παμε δεν τα ‘παμε; Είναι το  μοναδικό αξίωμα που δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχουν υποψηφιότητες, οπότε πάμε παρακάτω. Βέβαια μέχρι να πάμε παρακάτω μεσολαβούν κάποιοι διάλογοι, που δεν θέλεις να μάθεις και για να μην κατηγορηθούμε πάλι ότι μεταφέρουμε λόγια που δεν ειπώθηκαν έτσι ακριβώς, αλλά κάπως αλλιώς, ας το αφήσουμε καλύτερα.   

Θέμα 4ο: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. στις 17-2-2017

Άλλη μία κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κατερίνης. Πάντα οι συνεδριάσεις αυτές είναι κατεπείγουσες, ώστε τα μέλη της Δ.Ε.Π. που εκπροσωπούν συλλογικά όργανα, να μην έχουν προλάβει να ενημερωθούν. Φυσικά τα συλλογικά όργανα δεν έχουν προλάβει να συνεδριάσουν κι έτσι οι εκπρόσωποί τους στη Δ.Ε.Π. ψηφίζουν κατά συνείδηση ή, αν έχουν συνείδηση, ψηφίζουν λευκό!

Μεταξύ των άλλων συχνά στα θέματα αυτών ων συνεδριάσεων αποφασίζονται παραχωρήσεις σχολείων για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, οι οποίες κάποιες φορές πραγματοποιούνται πριν τη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. Δηλαδή η Δ.Ε.Π. αποφασίζει την παραχώρηση των χώρων εκ των υστέρων! 

Θέμα 5ο: Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Να γίνει, να μη γίνει, ας ψηφίσουμε. 4 ψήφοι υπέρ, ένας από κάθε παράταξη, 2 κατά και 1 λευκό (Α.Α.Κ.).

Θ’ αναρωτιέσαι τι είναι το λευκό. Ούτε να γίνει ούτε να μη γίνει. Αν πω να γίνει πρέπει να τρέξω για το χορό. Αν πω να μη γίνει, μπορεί να με κατηγορήσουν ότι τον σαμποτάρω. Στην πραγματική ζωή είναι σα να ρίχνεις ένα κέρμα κι αντί να έρθει κορώνα ή γράμματα, αυτό να στέκεται όρθιο. Άλλωστε ήδη υπήρχαν 4 ψήφοι υπέρ και επομένως εκ του ασφαλούς μπορεί κάποιος να ψηφίσει λευκό.

Επομένως ο χορός θα γίνει.

Επ, μια στιγμή! Το ΠΑΜΕ κάνει δεύτερες σκέψεις. Άλλωστε το κόμμα δεν έδωσε γραμμή και σε τέτοιες περιπτώσεις το λευκό είναι ότι πρέπει.

- Εεε, χμ, καλό είναι να γίνει ο χορός, αλλά έχω και άλλες υποχρεώσεις με τον σύλλογο των φιλολόγων. Ψήφισα υπέρ, αλλά δεν θα μπορώ να βοηθήσω. Οπότε τελικά ας ψηφίσω λευκό!

Οπότε έχουμε και λέμε: 3 ψήφοι υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Δεν περνάει!

Κι έτσι ένας θεσμός, που φτύσαμε αίμα για να αναβιώσει, επιστρέφει στη λήθη της ιστορίας, μόνο και μόνο επειδή για να διοργανωθεί θέλει τρέξιμο. Κι αυτοί που πρέπει να τρέξουν … απλά βαριούνται!

Ο χορός της Ε.Λ.Μ.Ε. ήταν μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε. Όμως ενισχυόταν και το ταμείο αλληλεγγύης της Ε.Λ.Μ.Ε. Τώρα τα λεφτά αυτά θα λείψουν και σε συνδυασμό με τη μείωση της συνδρομής, αναμένεται δύσκολη διετία.

Θέμα 6ο: Θεατρικό «πες το ψέματα» της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης στις 17/3/17 στην Κατερίνη.

Θα θυμάσαι βέβαια ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητηθεί από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχει η Ε.Λ.Μ.Ε. ως συνδιοργανώτρια και να συμβάλλει οικονομικά με ένα ποσό.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και έχει σκοπό να μαζευτούν σχολικά είδη και χρήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επί τη ευκαιρία, ας γίνει και λίγη προπαγάνδα, αφού μέσα από την παράσταση, θα περάσουν και τα σχετικά μηνύματα.

Πρόεδρος: Ας χωρίσουμε την απόφαση στα δύο. Να δώσει η Ε.Λ.Μ.Ε. χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης;

Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, όχι, όχι.

Καλά μάντεψες. Τα δύο όχι είναι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. Γιατί όχι, θα πεις.

Αντιπρόεδρος: Όχι, γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό, όπως δεν προβλέπονται οδοιπορικά για τους αιρετούς που γυρνάνε τα σχολεία για να ενημερώνουν τους συναδέλφους.

ΠΑΜΕ: Σιγά να μη δίνουμε λεφτά στους αιρετούς, να πηγαίνουν στα σχολεία να κάνουν μικρορουσφετάκια.

Κατάλαβες συνάδελφε; Η ενημέρωσή σου είναι μικρορουσφετάκια. Ή μήπως εννοεί κάτι άλλο ο σύντροφος; Εσύ σύντροφε δεν γυρνούσες τα σχολεία και μας κατηγορούσες για υπερβολική νομιμότητα; Τώρα μας κατηγορείς για μικρορουσφετάκια;

Όχι, εδώ θέλει διευκρίνιση. Παλιά γίνονταν μεγάλα ρουσφέτια και τώρα γίνονται μικρορουσφετάκια; Ή μήπως στο παρελθόν τηρούνταν ο νόμος, ενώ τώρα γίνονται μικρορουσφετάκια; Ή μήπως απλά κάποιος δεν εξυπηρετήθηκε φέτος μη παίρνοντας απόσπαση και βγάζει τώρα τον πόνο του;

Εν πάση περιπτώσει. Η πρόταση περνάει κατά πλειοψηφία. Προφανώς το καταστατικό εφαρμόζεται κατά περίπτωση. Είδες συνάδελφε πώς διαχειρίζονται τη συνδρομή σου, όταν είναι να εξυπηρετηθούν οι μικροκομματικοί τους στόχοι;

Πρόεδρος: θα καλέσουμε τους συναδέλφους που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση να φέρουν σχολικά είδη ή και χρήματα;

Αντιπρόεδρος: Εμείς έχουμε άλλη πρόταση.

Πρώτον, είμαστε εκπαιδευτικοί και άρα είναι λογικό να μαζέψουμε σχολικά είδη. Από την άλλη, αν μαζευτούν χρήματα σε κάποιον κουμπαρά, ποιος μας εγγυάται για τη σωστή διαχείριση του ποσού; Άλλωστε την προηγούμενη φορά ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μας είπε ότι από αυτά τα λεφτά θα δώσουν και στους ηθοποιούς.

Δεύτερον, ούτως ή άλλως για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι υπεύθυνη η πολιτεία σε συνεργασία με τις δεκάδες Μ.Κ.Ο. που διαχειρίζονται τεράστια ποσά. Αντίθετα υπάρχουν, λόγω της κρίσης, πολλοί συμπολίτες μας που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Προτείνουμε μόνο τα μισά σχολικά είδη να πάνε στους πρόσφυγες και τα υπόλοιπα μισά να δοθούν στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Ο Τόπος μου» για να ενισχυθούν οικογένειες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

ΠΑΜΕ: Εμείς (πληθυντικός ευγενείας) διαφωνούμε για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης

Αντιπρόεδρος: Ωραία, αλλάζουμε την πρότασή μας. Να δοθούν στη Λαϊκή Επιτροπή με σκοπό να ενισχυθούν ανήμπορες οικογένειες.

Πρόεδρος: Τελικά δεν θα ψηφίσουμε ξεχωριστά. Θα το πάμε πακέτο.

Όχι το «Πάμε πακέτο» δεν είναι εκπομπή στην τηλεόραση. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζονται και τα μνημόνια. Όλα τα άρθρα πακέτο, για να μην μπορεί κάποιος να διαφοροποιηθεί σε ένα άρθρο. Τα ψηφίζει όλα πακέτο!

Πρόεδρος: Ποιοι ψηφίζουν την πρόταση της ΑΔΕΔΥ ως έχει;

Αντιπρόεδρος: Εμείς θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση.

Η πλειοψηφία αποφάσισε 5-2. Οι κομματικές παρατάξεις σε απόλυτη σύμπλευση μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε την πρόταση να πάνε τα μισά σχολικά είδη στη Λαϊκή Επιτροπή!!
  
Η συνεδρίαση αυτή είχε μόνο 6 θέματα. Οπότε τελειώσαμε. Μπααα.

ΠΑΜΕ: Έχουμε τρία κείμενα-ψηφίσματα.

Πρώτο κείμενο: Συμπαράσταση στον κομμουνιστή Δήμαρχο Πάτρας Πελετίδη γιατί μπλα μπλα μπλα.

5 ψήφοι υπέρ, 2 κατά (Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών)

Να μας συμπαθάς συνάδελφε. Δεν ψηφίζουμε κείμενα που δε έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση, ξεφτιλίζουν την Ε.Λ.Μ.Ε. και την μετατρέπουν σε υποχείριο του Κ.Κ.Ε. ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος.

Δεύτερο κείμενο: Πρόσκληση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τους άνανδρα δολοφονημένους συμπατριώτες μας την Κυριακή 26/2/2017 στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο των πεσόντων στο Σ. Σταθμό. Αντί για στεφάνι να προσφερθεί συμβολικό ποσό στη  Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

ΠΑΜΕ: Εε, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος να στείλουμε την πρόσκληση στους συναδέλφους για την εκδήλωση.

Ψηφίζεται ομόφωνα (δυστυχώς), εκτός από το οικονομικό κομμάτι, το οποίο καταψηφίζεται από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, διότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό, όπως δεν προβλέπονται οδοιπορικά για τους αιρετούς.

Συνάδελφε, εκ μέρους της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ένα μεγάλο συγνώμη. Εντάξει δεν πρόκειται και για μνημόνιο, ωστόσο αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε γιατί δεν ξέραμε τι ψηφίζαμε.

Η επίσημη εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες ήταν το Σάββατο 25/3/2017. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά, τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ευκαιρία για γιορτή για τα κόμματα.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές του δεν συμμετείχε, αλλά έκανε ξεχωριστά κατάθεση στεφάνου και το Κ.Κ.Ε. κανόνισε τη δική του ξεχωριστή εκδήλωση την Κυριακή. Πού να το ξέρουμε ότι τα αρχικά ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραπέμπουν στο Κ.Κ.Ε.; Έτσι η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (και με τη δική μας ψήφο) σε καλεί να παραβρεθείς στην κομματική φιέστα του Κ.Κ.Ε.!!

Άλλη μία πετυχημένη προσπάθεια εξαπάτησης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Γι αυτό, ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών δύσκολα θα ξαναψηφίσουμε οποιοδήποτε κείμενο του ΠΑΜΕ. Fremdschämen για λογαριασμό σας σύντροφοι.

Τρίτο κείμενο: Κάλεσμα συμμετοχής στη δράση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: «Να σκέφτεσαι τους άλλους»  

Το θέμα είναι, εμάς ποιος μας σκέφτεται;

Άκου τώρα να δεις.

«… Η ιδέα για τη φετινή δράση βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης …»


Πρόκειται, όπως καταλαβαίνεις για ένα καθαρά εκπαιδευτικό θέμα. Όχι, δεν θα σου πούμε τι είναι το Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Να ψάξεις να το βρεις μόνος σου. Για την ιστορία Πρόεδροι του έχουν διατελέσει νυν βουλευτές του Κ.Κ.Ε.



Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών




Ενημερωτικό της 3ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών) - Μέρος 1ο

Ενημερωτικό της 3ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών) - Μέρος 2ο

Ήταν ένας, ήταν δύο ήταν τρεις ... ινδιάνοι