Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πιερία: Είσαι άνεργος καρδιοπαθής; Η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα. Είδες η ΔΕΗ;

Μια φορά κι έναν καιρό, η ΔΕΗ ανήκε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πλέον η ΔΕΗ είναι ιδιωτική επ...

Πιερία: Είσαι άνεργος καρδιοπαθής; Η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα. Είδες η ΔΕΗ;
Μια φορά κι έναν καιρό, η ΔΕΗ ανήκε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πλέον η ΔΕΗ είναι ιδιωτική επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με σκοπό το κέρδος. 

Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως επιχείρηση προσωπικής ωφέλειας, αν λάβει υπόψη του τις πρόσφατες αυξήσεις που έδωσαν τα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ στον εαυτό τους, ώστε να αμείβονται με 20.000 € το μήνα. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ ξεχνώντας εντελώς τον κοινωνικό της ρόλο κόβει το ρεύμα αδιάκριτα από πολίτες για τους οποίους το ηλεκτρικό ρεύμα συναρτάται άμεσα με την επιβίωσή τους.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

«O πατέρας μου είναι καρδιοπαθής έχει πάθει 3 εμφράγματα με αποτέλεσμα να χει 4 μπαλονάκια. Είναι άνεργος χωρίς κανένα εισόδημα από πουθενά και χρωστάει στη ΔΕΗ 5.000 χιλιάδες ευρώ. Η ΔΕΗ πήγε και του έκοψε το ρεύμα από τη κώλωνα του σπιτιού που παρέχει ρεύμα. Έχει φάρμακα στο ψυγείο. Κάνω έκκληση να πάει η ΔΕΗ και να το ξανασυνδέσει αμέσως ευχαριστώ.»

Άραγε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, παρά το ότι μπορεί κι εμείς να χρωστάμε στη ΔΕΗ, θα δεχόμασταν να επιβαρυνθεί ο λογαριασμός μας με 1 € επιπλέον, ώστε ένας συμπολίτης μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μη φοβάται ότι θα του χαλάσουν τα φάρμακα που παίρνει για να κρατιέται στη ζωή;

Αναρωτηθείτε.