Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Το μπάχαλο της Εκάβης ... έπαινοι για τους άριστους ... αριστεία υπομονής για όλους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (όπως κάθε χρόνο) η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη), στην οποία βραβεύθηκαν μαθητές του Νομού Π...

Το μπάχαλο της Εκάβης ... έπαινοι για τους άριστους ... αριστεία υπομονής για όλους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (όπως κάθε χρόνο) η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (Εκάβη), στην οποία βραβεύθηκαν μαθητές του Νομού Πιερίας, που διακρίθηκαν την περσινή σχολική χρονιά για τις επιδόσεις τους στα γράμματα, στον αθλητισμό, στις τέχνες ή σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Επίσης μαθητές που εισήχθησαν με καλή σειρά σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Το παρόν έδωσαν πλήθος επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, η βουλεύτρια Μπέττυ Σκούφα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, πολλοί Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, σύσσωμο το Προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, Χρήστος Αντωνίου (Πρόεδρος), Γιώργος Βαρδακώστας (Αντιπρόεδρος και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πιερίας), Δημήτριος Γάτας (Γενικός Γραμματέας και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πιερίας), ο οποίος εκφώνησε και την κεντρική ομιλία, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Πιερίας Δημήτρης Μπουλούμης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης. Για λίγο πέρασε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Απών ήταν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οποίος έστειλε ως αντιπρόσωπό του τον Γιώργο Παπαζήση. Επίσης απόντες ήταν οι άλλοι τρεις βουλευτές του Νομού, Αστέριος Καστόρης, Χάρης Τζαμακλής και Κώστας Κουκοδήμος, με το τελευταίο να εκπροσωπείται από τον κο Παπαργυρίου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κυρία Μυράντα Παππά.

Κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώνει το ρεπορτάζ και όλα καλά. Θα ήταν όμως μεγάλη παράλειψη να μη σχολιάσουμε την οργάνωση της εκδήλωσης, που για άλλη μια χρονιά μας εντυπωσίασε αρνητικά.

Όταν η χωρητικότητα της αίθουσας που φιλοξενεί την εκδήλωση είναι μικρότερη από τον αριθμό των μαθητών που πρόκειται να βραβευθούν, είναι αναμενόμενο να υπάρχει συνωστισμός. Έτσι και παρά το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των μαθητών, των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν, ήταν απόντες, μέσα στην αίθουσα της Εκάβης επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ο κόσμος έφτανε μέχρι έξω στα σκαλοπάτια. και ευτυχώς δεν συνέβει κάποιο απρόοπτο. 

Το κερασάκι στην τούρτα, όπως κάθε χρόνο είναι οι έπαινοι. Οι μαθητές, που ακούνε το όνομά τους ανεβαίνουν πάνω στην σκηνή και περιμένουν την απονομή των επαίνων. Ο απονέμων τους επαίνους όμως, δεν απονέμει στον κάθε μαθητή τον δικό του έπαινο, αλλά όποιον έχει μπροστά του, με αποτέλεσμα, σχεδόν κανένας μαθητής να μην παίρνει τον δικό, αλλά κάποιου άλλου. Μοναδική ίσως εξαίρεση η κυρία Σκούφα, η οποία ταλαιπωρήθηκε προσπαθώντας να βρει το σωστό έπαινο για κάθε μαθητή, προκαλώντας φυσικά την αντίστοιχη καθυστέρηση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην φωτογραφία παρακάτω.


Οι μαθητές, που έχουν πάρει λάθος επαίνους προσπαθούν στη συνέχεια να βρουν ποιος έχει τον δικό τους και όπως είναι φυσικό, επικρατεί ένα μπάχαλο. Μια γεύση από το μπάχαλο μπορείτε να πάρετε στις παρακάτω φωτογραφίες. 

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ Δήμου Κατερίνης κο Παυλίδης, ο οποίος προσπαθεί να διαλύσει το μπάχαλο, πως νομίζετε; Διώχνοντας τους μαθητές που ήρθε για να βραβεύσει με τη φράση "φύγετε από δω, θα τα βρείτε μετά"

Συμπέρασμα. Η εκδήλωση δεν γίνεται για να τιμηθούν οι μαθητές που διακρίθηκαν, αλλά για να αποτελέσουν οι μαθητές αυτοί το διακοσμητικό ντεκόρ για τις φωτογραφίες των πολιτικών και λοιπών "επισήμων". 

Άντε και του χρόνου!