Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Σας παρακαλούμε, μήπως μπορείτε να ανοίξετε τη σιδηροδρομική γραμμή;

Θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη; Η σιδηροδρομική γραμμή που περνά μέσα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων στην Ει...

Σας παρακαλούμε, μήπως μπορείτε να ανοίξετε τη σιδηροδρομική γραμμή
Θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή
στην Ειδομένη;
Η σιδηροδρομική γραμμή που περνά μέσα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, βρίσκεται εδώ κι ένα μήνα περίπου υπό κατάληψη, από πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν στήσει τις σκηνές τους αριστερά και δεξιά από τις ράγες, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση αμαξοστοιχιών για λόγους ασφαλείας.

Σε επιχείρηση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων. Οι σκηνές που είχαν στηθεί πάνω στις ράγες απομακρύνθηκαν, όχι όμως κι εκείνες που βρίσκονται στο πλάι των γραμμών.
Οι αρχές θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να απομακρυνθούν γενικότερα από το σημείο από το οποίο περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες εν συνεχεία θα ελεγχθούν από τα αρμόδια συνεργεία, πριν επιτραπεί ξανά η διέλευση αμαξοστοιχίας, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στο σημείο όπου διέρχονται οι γραμμές του τρένου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, με την αστυνομία να ενημερώνει τους πρόσφυγες ότι πρέπει να φύγουν από τη σιδηροδρομική γραμμή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένταση, ενώ ορισμένοι από τους πρόσφυγες απομάκρυναν τις σκηνές τους από το σημείο. Πάντως, άλλα 10 - 15 άτομα έχουν καθίσει στη γραμμή. 
Η αδυναμία πραγματοποίησης των δρομολογίων από το σημείο για περισσότερο από ένα μήνα έχει προκαλέσει πλήγμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εταιρείες μεταφορών και εισαγωγών-εξαγωγών, είχαν στραφεί σε άλλα μέσα για τη μεταφορά των φορτίων τους, καθώς πλέον ο σιδηρόδρομος δεν ήταν αξιόπιστος σε ότι αφορά τον χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων.
Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διαμεταφορικές εταιρείες συνεργάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησαν στις πρώτες ακυρώσεις ή σε πάγωμα 300 - 400 φορτίων, τα οποία ισοδυναμούν με το 20% του συνολικού διακινούμενου όγκου του τελευταίου 15νθημέρου.

Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε χωρίς προβλήματα, αλλά μετά από λίγο οι μετανάστες την ξαναέκλεισαν, μπλοκάροντας τις γραμμές με πέτρες και στήνοντας τις σκηνές τους ακριβώς από επάνω! 

Πηγή