Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Η εμφύτευση μικροτσίπ σε εργαζόμενους είναι γεγονός

Υποχρεωτική αλλά και πολύ γνωστή η τεχνολογία των εμφυτευμάτων μικροτσίπ που βάζουμε στα κατοικίδια μας για να μην τα χάνουμε αλλά και...

Η εμφύτευση μικροτσίπ σε εργαζόμενους είναι γεγονός

Υποχρεωτική αλλά και πολύ γνωστή η τεχνολογία των εμφυτευμάτων μικροτσίπ που βάζουμε στα κατοικίδια μας για να μην τα χάνουμε αλλά και για να μην τα εγκαταλείπουμε αφού μέσα από το μικροτσίπ αναγνωρίζεται η πλήρη ταυτότητά του δηλ., το όνομά του και σε ποιον ανήκει.

Γνωστή επίσεις είναι η σήμανση Bac cord, οι μεταλλικές συσκευές σήμανσης που χρησιμοποιούνται σαν αντικλεπτικά σε εμπορικά καταστήματα, και τα βραχιολάκια που φορούν τα βρέφη και οι μητέρες στα μαιευτήρια ακόμα και οι ασθενείς στα νοσοκομεία.

Τεχνολογία βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας που υπόσχεται μεγάλη ευκολία στον άνθρωπο, αλλά που για πρώτη φορά, εμφυτεύεται στον άνθρωπο για την διευκόλυνση του….

Σε άνθρωπο Πρώτη φορά ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ.

Το πολύ αγαπημένο τραγούδι λέει «φοβάμαι, όλα αυτά που θα γίνουν για μένα» και ίσως πρέπει να φοβόμαστε όλοι για την συνεχεία του εγχειρήματος αυτού.

Η εμφύτευση μικροτσίπ σε εργαζόμενους γίνεται στην Σουηδία και το σουηδικό επιχειρηματικό hub Epicenter πανηγυρίζει για την επιτυχία του αυτή.

Το μικροτσίπ εμφυτεύεται με μια μικρή σύριγγα στο δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού και υπόσχεται μεγάλη ευκολία χωρίς κωδικούς, κλειδιά και ταυτότητες, να ανοίγουν πόρτες, να δουλεύουν ηλεκτρονικά μηχανήματα και να γίνονται λιγότερες «περιττές» κινήσεις με σκοπό να αυξάνεται η παραγωγικότητα και με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο Mesterton, συνιδρυτής και CEO της Epicenter στο Associated Press , λέει πως “Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ είναι η ευκολία” και ακόμα “Αντικαθιστά πολλά πράγματα που έχεις, συσκευές επικοινωνίας, πιστωτικές κάρτες ή κλειδιά”.

Σε ότι έχει να κάνει με την υγεία του ανθρώπου που θα έχει ένα τέτοιο εμφύτευμα στο χέρι του, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα υγείας και καμία παρενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι Επιστήμονες έχουν ήδη καθιερώσει παγκόσμια την εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο με σκοπό να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυματισμών στην σπονδυλική στήλη και να επιτρέψει σε ασθενείς με παράλυση να ανακτήσουν μέρος ή και το σύνολο της κίνησής τους.

Γεγονός είναι πως τα εμφυτεύματα βοηθούν ανθρώπους να έχουν καλύτερη υγεία, ωστόσο όμως υπάρχουν υποχθόνια σχέδια που θέλουν να ελέγχουν όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό έτσι ώστε να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην απόλυτη υποδούλωση, προκειμένου να φτιάξουν μια παγκόσμια κοινωνία από δούλους.


Άραγε πρέπει να φοβόμαστε αυτή την ευκολία; Πόσο ηθικό είναι να βάλεις κάποιο αντικείμενο στο σώμα σου και να επιτρέπεις να σε παρακολουθούν σε κάθε σου κίνηση εντός εργασιακού χώρου… Ίσως και εκτός…..

Ο Mesterton λέει πως έχει κάποιους ενδοιασμούς ή αμφιβολίες αλλά “Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι εμφυτεύουν αντικείμενα στο σώμα τους, όπως οι βηματοδότες και άλλες συσκευές για την καρδιά Και αυτό, με κάποιο τρόπο, είναι πιο σοβαρό από ένα μικρό τσιπ που επικοινωνεί με συσκευές” .

100 εταιρείες και περισσότεροι από 2000 εργαζομένους έχει ο Epicenter, ενώ 150 εργαζόμενοι έχουν ήδη δεχτεί να τους εμφυτευτεί το μικροτσίπ από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε ξεκίνησαν οι εμφυτεύσεις.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι πως τα μικροτσίπ λειτουργούν με την τεχνολογία που λειτουργούν οι ανέπαφες συναλλαγές, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και οι χάκερς μέσω αυτών των μικροτσίπ θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πολύ προσωπικά δεδομένα, ακόμα και για την υγεία των ανθρώπων, το πού βρίσκονται ακόμα και εκτός εργασιακού χώρου, δεδομένα που αφορούν την προσωπική τους ζωή γιατί το μικροτσίπ θα το κουβαλούν μαζί τους και στο σπίτι και στην αργία τους.

Αν ο σκοπός δεν είναι πονηρός τότε γιατί είναι εμφυτευμένο και όχι αποσπώμενο με το σχόλασμα από την εργασία τους

Πολλές φορές τα έργα στον κινηματογράφο λειτούργησαν προφητικά και εδώ η Τεχνολογία είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας που την έχουμε δει πολύ αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη.

Τι γίνεται τώρα, μήπως ήρθε η ώρα να την βιώσουμε;

Να ανησυχούμε;
Σε άνθρωπο πρώτη φορά ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ!

Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη