Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Η παράγκα των καραγκιόζηδων - Μέρος 3ο

Λοιπόν, που είχαμε μείνει; Α, ναι. Στο σημείο όπου ο πρώτος δικηγόρος, προσπάθησε να ακυρώσει το δικόγραφο, που κατέθεσε, και να αποσυρθεί α...

Η παράγκα των καραγκιόζηδων - Μέρος 3ο


Λοιπόν, που είχαμε μείνει; Α, ναι. Στο σημείο όπου ο πρώτος δικηγόρος, προσπάθησε να ακυρώσει το δικόγραφο, που κατέθεσε, και να αποσυρθεί από την υπόθεση. Ήταν Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, μία μέρα μετά, δεύτερος δικηγόρος καταθέτει δεύτερο δικόγραφο με αριθμό 1660/292/2021 πανομοιότυπο με το πρώτο. 

ΑΙΤΗΣΗ 

(ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)

1. Χρήστου Αντωνίου του Γεωργίου

2. Μιχαήλ Ντελή του Σωκράτη

3. Αστερίου Τόκα του Γεωργίου

4. Ευσταθίου Συμεωνίδη του Πολυχρόνη

5. Νικολάου Γκούνη του Αριστείδη

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή τη φορά οι αιτούντες είναι πέντε (5). Επιπλέον αυτή τη φορά αναφέρονται και τα ΑΦΜ των αιτούντων (που για λόγους ευνόητους παραλείπουμε) και επίσης ότι οι αιτούντες είναι μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, που εδρεύει στην Κατερίνη και εκπροσωπείται νόμιμα.

Το υπόλοιπο δικόγραφο, γεμάτο ανακρίβειες και λάθη, είναι ολόιδιο με το πρώτο. Θα σχολιάσουμε το περιεχόμενό του σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια. Προς το τέλος του δεύτερου δικογράφου αναφέρεται το εξής: «με την παρούσα παραιτούμαστε από το δικόγραφο της από 22/12/2021 και με αριθμ. Κατάθ. 1635/289/2021 Αίτησης που καταθέσαμε Ενώπιον του Δικαστηρίου Σας.»

Εδώ γελάνε και οι πρωτοετείς της νομικής. Πλην όμως εμείς, που δεν είμαστε καν πρωτοετείς, δεν γελάμε καθόλου. Δεν γελάμε, αλλά ρωτάμε:

1) Με την παραπάνω φράση παραδέχονται οι πέντε (5) αιτούντες ότι κατέθεσαν ένα δικόγραφο, περιλαμβάνοντας όμως σε αυτό και τα ονόματα άλλων δύο (2) τους οποίους όμως «ξέχασαν» να ρωτήσουν. Είναι νόμιμο αυτό; 

2) Πώς μπορούν οι πέντε (5) αιτούντες να παραιτηθούν από ένα δικόγραφο, που υποτίθεται ότι κατατέθηκε από επτά(7), χωρίς οι υπόλοιποι δύο (2) να συναινέσουν στην απόσυρση;

Εν πάση περιπτώσει ο Δικαστής ορίζει την συζήτηση της προσωρινής διαταγής για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, δηλαδή την τελευταία μέρα του χρόνου, την ημέρα κατά την οποία έπρεπε να λέμε τα κάλαντα και όχι να τραβολογιόμαστε σε δικαστήρια και μάλιστα χωρίς να φταίμε κιόλας. Το παραπάνω δικόγραφο μας επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021. Η λαϊκή αγορά, οι καφετέριες, τα τσιπουράδικα … γεμάτα. Στο Δικαστικό Μέγαρο δεν υπάρχει ψυχή. Για μια στιγμή όμως. Κάτι υπάρχει … ή μάλλον κάποιοι. Κάποιοι, που έχουν δώσει αγώνες για το καλό του κλάδου. Κάποιοι, που θυσιάζουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κάποιοι, που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να βρίσκονται τέτοια μέρα στο δικαστήριο. Άμα θες να γράψεις μπούρδες … εύκολο.

Εννοείται ότι μαζί με τους αγωνιστές και τον δικηγόρο αυτών, την πληρώνει και ο Δικαστής, που αναγκάζεται τελευταία μέρα του χρόνου να δικάσει. Φυσικά δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και δεσμεύεται ότι σε μία ώρα θα έχει εκδώσει την απόφαση.

Φεύγουμε ήσυχοι ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα κι ωραία και επιστρέφουμε στα σπίτια μας, περιμένοντας με αγωνία την απόφαση και το δώρο, που θα μας φέρει ο Αη Βασίλης, αν και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που προηγήθηκε, δεν ήμασταν πολύ καλά παιδιά. 

Ο Δικαστής έκανε ακριβώς αυτό, που είπε. Έβγαλε άμεσα την απόφαση. Πότε ενημερωθήκαμε εμείς; Η παραπάνω απόφαση μας επιδόθηκε πάλι με δικαστικό επιμελητή την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης μπλα μπλα μπλα

ΕΙΔΕ την αίτηση.

ΑΚΟΥΣΕ τον πληρεξούσιο Δικηγόρο των αιτούντων και τους διαδίκους που παραστάθηκαν αυτοπροσώπως.

ΚΡΙΝΕΙ ότι υπάρχει ανάγκη να εκδώσει προσωρινή διαταγή.

ΔΕΧΕΤΑΙ την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής.

ΔΙΟΡΙΖΕΙ προσωρινά, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης, προσωρινή διοίκηση του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας» αποτελούμενη από τους: α. Χρήστο Αντωνίου του Γεωργίου, β. Μιχαήλ Ντελή του Σωκράτη, γ. Αστέριο Τόκα του Γεωργίου, δ. Ευστάθιο Συμεωνίδη του Πολύχρονη, ε. Νικόλαο Γκούνη του Αριστείδη, ς. Γεώργιο Βαρδακώστα του Βασιλείου και ζ. Δημήτριο Μπουλούμη του Θεοδώρου, με την εξουσία να προβαίνει σε καταβολές για την εξόφληση των ήδη υφιστάμενων στις 31-12-2021 οφειλών του σωματείου, και προσωρινή ελεγκτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: α. Ευαγγελία Πουσπουρίκα του Δημητρίου, β. Δημήτριο Γάτα του Ιωάννη και γ. Αστέριο Τόκα του Ιωάννη, για να προβεί στον κατά το Καταστατικό έλεγχο των καταβολών από την προσωρινή διοίκηση.

Κατερίνη, 31 Δεκεμβρίου 2021.»

Επιπλέον ο Δικαστής ορίζει για τη συζήτηση της αίτησης, τόπο το ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, δικάσιμο την 20η Ιανουάριου 2022 και ώρα 9:00 π.μ. με αριθμό πινακίου 7 και διατάσσει την κλήτευση, με επιμέλεια των αιτούντων, των προτεινόμενων μελών της προσωρινής διοίκησης και της ελεγκτικής επιτροπής (εκτός των ίδιων των αιτούντων), τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν τη συζήτηση.

Τώρα, φταίμε εμείς, που έχουμε μια σειρά από ερωτήματα; Ποιος πλήρωσε τους δικηγόρους, τα παράβολα, τα μεγαρόσημα, τους δικαστικούς επιμελητές; Έβαλαν οι πέντε (5) βαθιά το χέρι στην τσέπη; Πλήρωσε το κόμμα; Ή μήπως έβαλαν χέρι στο ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε.; 

Μέχρι την 20η Ιανουάριου 2022 το προσωρινό Δ.Σ., που όρισε ο Δικαστής, ύστερα από το αίτημα των πέντε (5) παλικαριών, δεν συγκλήθηκε ούτε μία φορά, πράγμα παράξενο για τον εξής λόγο. Μέσα στο δικόγραφό τους τα πέντε (5) παλικάρια επικαλούνται ως τον βασικό λόγο της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής το γεγονός ότι «υπάρχουν τρέχουσες και εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες, που πρέπει να καλυφθούν από τη Διοίκηση του Σωματείου, όπως η εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων αυτού έναντι του Δημοσίου (μούσι), ασφαλιστικών οργανισμών (μούσι επίσης), Ταμείων (ούτε καν), Τραπεζών (επιστημονική φαντασία) κλπ». Άλλωστε το ψευδές του συγκεκριμένου ισχυρισμού αποδεικνύεται από το γεγονός της μη σύγκλησης του προσωρινού Δ.Σ. προκειμένου να τακτοποιήσει τις παραπάνω φανταστικές οικονομικές υποχρεώσεις.

Σ’ αυτό το σημείο τίθεται το εξής δίλημμα. Να σταματήσουμε εδώ και να σας αφήσουμε να περιμένετε το 4ο μέρος ή να ρισκάρουμε να συνεχίσουμε με κίνδυνο να βαρεθείτε, καθότι μετά τη 2η σελίδα αρχίζει το χασμουρητό; Μιας και έχουμε δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες από τους συναδέλφους, που νομίζουν ότι τα ενημερωτικά είναι σαν τις σειρές του Netflix, που μόλις τελειώνει το ένα επεισόδιο, ξεκινά αμέσως το επόμενο, ας συνεχίσουμε λίγο ακόμα, ελπίζοντας πως, εφόσον βαρεθείτε, θα πατήσετε την παύση και θα συνεχίσετε την ανάγνωση σε κάποια άλλη χρονική στιγμή. 

Φτάνουμε αισίως στην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022. Στο πινάκιο υπάρχουν δύο υποθέσεις, που φαίνεται να είναι ίδιες. Στον αριθμό Νο 4 Αντωνίου κλπ και στον αριθμό Νο 7 Αντωνίου κλπ επίσης. Όχι δεν πρόκειται για λάθος, διότι όπως θυμάστε όσοι διαβάσατε το 2ο μέρος υπάρχουν δύο δικόγραφα, από δύο διαφορετικούς δικηγόρους.

Ξεκινά το Νο 4. Μέσα στην αίθουσα παρών ο πρώτος δικηγόρος και οι δύο παράξενοι τύποι Μπουλούμης και Βαρδακώστας. Η πεντάδα, παρούσα στο δικαστήριο, αλλά έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, παρέα με τον κόουτς (τον δεύτερο δικηγόρο).

- Αντωνίου κλπ;

- Ναι κυρία Πρόεδρε. Θέλω να δηλώσω ότι αποσύρομαι από την υπόθεση.

- Δηλαδή πώς αποσύρεστε; Εγώ να βοηθήσω θέλω, αλλά …

- Αποσύρομαι, διότι οι δύο από τους επτά αιτούντες δεν γνώριζαν για το αίτημα και δεν είχαν συναινέσει.

Η Πρόεδρος καταλαβαίνει ακριβώς τι γίνεται. Εξάλλου έχει και το επόμενο αίτημα, που αναφέρεται ακριβώς στο ίδιο θέμα. Οπότε αρχίζει να διαβάζει, χωρίς να κοιτά προς το ακροατήριο.

- Αντωνίου Χρήστος … απών.

Εμείς ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος είναι πάντα απών, τώρα το διαπίστωσε και η Πρόεδρος.

- Ντελής Μιχαήλ … απών.

- Τόκας Αστέριος … απών.

- Συμεωνίδης Ευστάθιος … απών.

- Βαρδακωστας Γεώργιος.

- Παρών.

- Απών, λέει η Πρόεδρος.

- Μα …

- Απών, απών ξαναλέει η Πρόεδρος κάνοντας και μία χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι και συνεχίζει.

- Μπουλούμης Δημήτριος.

- Παρών.

- Απών, λέει η Πρόεδρος.

- Γκούνης Νικόλαος … απών.

Η υπόθεση περαιώθηκε μιας και όλοι οι αιτούντες ήταν απόντες! Τι έγινε ρε παιδιά; Έχετε πάρει ποτέ απουσία ενώ ήσασταν μέσα στην τάξη; Τώρα πώς γίνεται να ήμασταν απόντες, αλλά η Γραμματεία του Πρωτοδικείου να μας έχει χορηγήσει βεβαίωση ότι ήμασταν παρόντες, προκειμένου να την προσκομίσουμε στην υπηρεσία μας, για να δικαιολογήσουμε την απουσία από την εργασία, αυτό θα χρειαστεί ένας δικηγόρος για να μας το εξηγήσει.  

Μετά από μερικά λεπτά έρχεται η ώρα της υπόθεση με το Νο 7. Η πεντάδα τώρα μπαίνει μέσα στην αίθουσα. Η Πρόεδρος διαβάζει.

- Αντωνίου Χρήστος.

- Παρών.

- Παρίσταται μετά, λέει ο δεύτερος δικηγόρος.

Η Πρόεδρος συνεχίζει την ανάγνωση της πεντάδας και ο δικηγόρος απαντάει «Παρίσταται μετά, παρίσταται διά κλπ κλπ». Είναι παράξενο για μας τους κοινούς θνητούς, όχι όμως και για την Πρόεδρο, πώς όλοι εκείνοι οι απόντες μέσα σε λίγα λεπτά να έγιναν ξαφνικά παρόντες. Όπως φαίνεται, κάπως έτσι λειτουργεί το δικαστικό σύστημα. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. Αν όχι, να διαβάσετε το 1ο μέρος και να περιμένετε με υπομονή για το 4ο. Ως τότε όμως, να αναφέρουμε και κάτι ακόμα.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στάλθηκαν στα σχολεία και ενδεχομένως προωθήθηκαν και στους συναδέλφους τρία (3) email με αποστολέα την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Μάλιστα το ένα εξ αυτών έχει πολύ ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ωστόσο το ερώτημα είναι ποιος διαχειρίζεται τον λογαριασμό της Ε.Λ.Μ.Ε. και με ποια εξουσιοδότηση; Έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση; Ποιοι την αποτελούν; Έχει συνεδριάσει το προσωρινό Δ.Σ.;

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό, δηλαδή Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ήτοι 23 ολόκληρες μέρες μετά τη δικάσιμο, δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, καθότι δεν μας έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, με ευθύνη των πέντε (5) παλικαριών. Γι’ αυτό και τα ερωτήματα, που προηγήθηκαν, καθώς και αυτά, που ακολουθούν αναγκαστικά τα απευθύνουμε δημόσια, αφού είναι αδύνατο να τα απευθύνουμε στους ίδιους.

Ποιοι σοβαροί λόγοι επέβαλαν να μείνει το σωματείο χωρίς διοίκηση; Είναι η διατήρηση των προνομίων, που προκύπτουν από τα αξιώματα ένας τέτοιος λόγος; Γιατί δεν έγιναν εκλογές και προτιμήθηκε από τις κομματικές παρατάξεις ο δικαστικός δρόμος ορισμού προσωρινής διοίκησης; Είναι τόσο σημαντικό να μην εκπροσωπούνται οι συνάδελφοι; Η αδρανοποίηση ενός σωματείου που θα έπρεπε να εκπροσωπεί 1200 εκπαιδευτικούς, ποιες κομματικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί; 

Άκρα του τάφου σιωπή κι απάντηση καμία. Οι κατά τ’ άλλα λαλίστατοι λεβέντες συνδικαλιστάδες, που σπεύδουν να βγουν μπροστά στις κάμερες καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, για την προσωπική τους προβολή, έχουν καταπιεί τις γλώσσες τους. Θα επανεμφανιστούν όμως λίγες μέρες πριν από τις εκλογές με λόγο πολιτικό και θα ζητούν την ψήφο όλων αυτών που απαξίωσαν με την επί τρία (3) χρόνια ανυπαρξία τους. 

Φυσικά στο παραπάνω ερώτημα για το ποιος διαχειρίζεται τον λογαριασμό της Ε.Λ.Μ.Ε. υπάρχει απάντηση. Οι πειρατές της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Γι’ αυτό και καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην προωθούν στους συναδέλφους τα email που δέχονται από τον λογαριασμό της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, μιας και Δ.Σ. προς το παρόν δεν υφίσταται και προφανώς ούτε αποφάσεις μπορεί να λαμβάνει, ούτε ψηφίσματα να συντάσσει, ούτε τα email της Ο.Λ.Μ.Ε. μπορεί να προωθεί στα σχολεία, ούτε τίποτα.  

Υπάρχει μια σειρά ταινιών, που μπορεί να έχετε δει. Η συμμορία των 11 ή των 12 ή των 13. Η ταινία όμως, που δεν έχετε δει μέχρι τώρα, επειδή προφανώς δεν έχει γυριστεί ακόμα, είναι η συμμορία των 5. Το σενάριο είναι στη φάση της συγγραφής. Αναζητείται παραγωγός και σκηνοθέτης. 

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών