Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο γρίφος της ημέρας - Πόσα παιδιά πήραν μπαλόνι;

Ο γρίφος της ημέρας - Πόσα παιδιά πήραν μπαλόνι;


Σε μια γιορτή του σχολείου, η δασκάλα ζήτησε από 10 παιδιά να παίξουν ένα παιχνίδι. Τους είπε να κλείσουν τα μάτια και φόρεσε στον καθένα τους είτε ένα κόκκινο είτε ένα άσπρο καπέλο. Μετά τους είπε να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τα καπέλα που φοράνε τα υπόλοιπα παιδιά.

Όποιο παιδάκι έβλεπε τέσσερα ή περισσότερα κόκκινα καπέλα θα έπαιρνε δώρο ένα μπαλόνι. Στο τέλος του παιχνιδιού ένα παιδάκι ζήλεψε που κάποιο άλλο πήρε μπαλόνι ενώ αυτό όχι. Πόσα πήραν μπαλόνι;


Λύση του χθεσινού γρίφου: Ραντεβού στα τυφλά

Από όλους τους δυνατούς συνδυασμούς απαντήσεων του ψεύτη περαστικού, οι μόνες περιπτώσεις όπου χρειάζεται και αρκεί η ερώτηση αν ο αριθμός του σπιτιού περιέχει το 4 για να προσδιοριστεί αυτό το σπίτι είναι οι εξής:
- «Αριθμός 1-20», «Ζυγός», «Τέλειο τετράγωνο», «Περιέχει 4», οπότε ο μοναδικός αριθμός που προκύπτει είναι το 4.

- «Αριθμός 1-20», «Ζυγός», «Τέλειο τετράγωνο», «Δεν περιέχει 4», οπότε ο μοναδικός αριθμός που προκύπτει είναι το 16.

- «Αριθμός 21-50», «Μονός», «Τέλειο τετράγωνο», «Δεν περιέχει 4», οπότε ο μοναδικός ο αριθμός που προκύπτει είναι το 25.

- «Αριθμός 21-50», «Μονός», «Τέλειο τετράγωνο», «Περιέχει 4», οπότε ο μοναδικός αριθμός που προκύπτει είναι το 49.
Εμείς δεν γνωρίζουμε σε ποιον από τους παραπάνω αριθμούς πήγε ο Άρης, γιατί δεν μας δίνεται η απάντηση της τελευταίας ερώτησης.

Μόλις ο Άρης έμαθε πως όλες οι πληροφορίες που πήρε ήταν ψευδείς, αυτό που έκανε ήταν να τις αντιστρέψει και να προσπαθήσει πάλι από τις τέσσερις αντεστραμμένες πληροφορίες να βρει τον σωστό αριθμό. Αφού τελικά τα κατάφερε, σημαίνει πως η αντιστροφή των πληροφοριών που πήρε οδηγεί σε έναν μοναδικό αριθμό σπιτιού. Αυτό μπορεί να συνέβη μόνο εάν ο αριθμός του σπιτιού του Γιάννη ήταν το 25, που οδηγεί με μοναδικό τρόπο στο ότι το σπίτι της Βίκυς ήταν στον αριθμό 14.


Ο παγιδευμένος άνδρας
Βρες το δολοφόνο
Οι μοναχοί και το σημάδι του Σατανά
Το Χαλιφάτο
Το χρυσό νόμισμα
Τα αποτσίγαρα
Ο λύκος, το πρόβατο και και το δεμάτι άχυρο
Τα αυγά του βασιλιά
Οι δύο ποδηλάτες
Οι γάτες και τα ποντίκια
Τα παιδιά του Πέτρου και της Μαρίας
Ο πατέρας και η κατάθεση στην τράπεζα