Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πέντε χρόνια σε Λαρισαίο για παιδική πορνογραφία

Ένα παρακλάδι της υπόθεσης «Τσάρλι», που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ο...

Πέντε χρόνια σε Λαρισαίο για παιδική πορνογραφία

Ένα παρακλάδι της υπόθεσης «Τσάρλι», που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας όπου ένας Λαρισαίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ, καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια.

 Ο νεαρός άντρας βρέθηκε να έχει καταχωρισμένα σε έναν σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, CD και DVD, περίπου 8 χιλιάδες φωτογραφίες αλλά και 174 βίντεο με παιδιά γυμνά σε διάφορες στάσεις και η απόφαση για την ενοχή του ήταν ομόφωνη. 

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά από 3 έως 10 ετών. Η επιχείρηση «Τσάρλι», σύμφωνα με τα προ ετών ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ, ήταν μια διεθνής επιχείρηση που ξεκίνησε από τη «Σκότλαντ Γιαρντ», η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομίες των υπόλοιπων χωρών, όπου είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Ιντερνετ. 

Στην Ελλάδα στάλθηκαν οι κωδικοί τουλάχιστον 158 ηλεκτρονικών ιχνών, χρηστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι οποίοι αντάλλασσαν τις εικόνες και τα βίντεο με το σκληρό παιδικό πορνό, ακόμα και παιδιών ηλικίας δύο ετών. «Η πρόσβασή μου στο υλικό αυτό ήταν μια επιπόλαιη, και απερίσκεπτη ενέργεια, για την οποία έχω μετανιώσει» είχε τοποθετηθεί από το πρώτο κιόλας δικαστήριο. Το χθεσινό δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.