Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Καταγγελία της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ.

Ως αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας και συγχρόνως μέλη στο ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας αισθανόμαστε την ανάγκη να καταγγείλουμε την απαράδεκτη κα...

Καταγγελία της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ.

Ως αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας και συγχρόνως μέλη στο ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας αισθανόμαστε την ανάγκη να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και υποκριτική συμπεριφορά της σημερινής Κυβέρνησης, που οδηγεί σταδιακά στο κλείσιμο των ΕΠΑ.Λ.

Οι  ίδιοι άνθρωποι πριν από τρία χρόνια ανέβαιναν στα κάγκελα καταγγέλλοντας την προηγούμενη Κυβέρνηση, που οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπ/κούς των Τεχνικών Ειδικοτήτων.

Σήμερα απορρίπτουν την έγκριση 12 ολιγομελών τμημάτων σε πολλές ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. της Πιερίας, τη στιγμή που το υπάρχον απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκεί για τη λειτουργία τους και δεν επιβαρύνει οικονομικά την Πολιτεία!

Έτσι, στερούν ουσιαστικά το δικαίωμα από πολλούς μαθητές, μεταξύ των οποίων και πολλοί εργαζόμενοι που φοιτούν επί δύο χρόνια στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ., να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την απομάκρυνση πολλών μαθητών από τα επαγγελματικά λύκεια, αφού δεν θα γνωρίζουν αν η Πολιτεία θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση της τεχνικής εκπαίδευσης και η επαναφορά της διαθεσιμότητας για πολλούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε λοιπόν τη σημερινή Κυβέρνηση που μέσω των κυβερνητικών συνδικαλιστών της προεκλογικά έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτά τα θέματα, να εγκρίνει τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων και να μην αντιμετωπίζει τους μαθητές των ΕΠΑΛ ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
μέλος Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
αντιπρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας 
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών