Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τρόμος στη Βαρκελώνη - Φορτηγάκι σκόρπισε το θάνατο

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγά...

Τρόμος στη Βαρκελώνη - Φορτηγάκι σκόρπισε το θάνατο

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.

Συναγερμός στη Βαρκελώνη,  φορτηγάκι έπεσε πάνω σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο της πόλης στην Placa Catalunya, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα "La Vanguardia".

Σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Ράμπλας, βρίσκεται και ελληνική οικογένεια, χωρίς να αναφέρει πόσα μέλη έχουν τραυματιστεί.



Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία της μητέρας βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα δύο πιαδιά φέρουν ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, ωστόσο επικρατεί σύγχυση στοα διεθνή ΜΜΕ για τον αριθμό, καθώς εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαιώνει μόνο έναν νεκρό.Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν 32 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 είναι σοβαρά.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια". Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης, τον Ντρις Ουκαμπίρ. Ο άνδρας ήταν εκείνος που νοίκιασε το βαν.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει μία σύλληψη, δεν υπάρχει κανείς ταμπουρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη

Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε απόψε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελώνη ως "τρομοκρατική ενέργεια".

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη".

Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Επιπλέον, το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia.


Ελληνική οικογένεια ανάμεσα στους τραυματίες στη Βαρκελώνη

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται ραδιοφωνικό σταθμό που κάνει λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς, καθώς επίσης ότι βρέθηκε μέσα στο βαν μια ισπανική ταυτότητα με αραβικό όνομα.   Πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια να φύγουν. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις πέντε η ώρα σε μία πολυσύχναστη πλατεία

Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πεζούς. Πανικός και τραυματίες αιμόφυτροι στα πεζοδρόμια

Τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτηρίζουντο περιστατικό οι αρχές.  Ένοπλοι  εισέβαλαν σε  τουρκικό εστιατόριο και πιθανόν κρατά ομήρους. Ακόμη δεν είναι διασταυρωμένο αν πρόκειται για τους δράστες του βαν.

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το συμβάν και έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια".

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.σχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του οχήματος διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από τις αρχές, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην La Rambla, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

Ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν ε εστιατόριο στην Βαρκελώνη μετά το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος στην μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους αναφέρει το Reuters.

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο




Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Με αναρτήσεις τους στα social media, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει έναν νεκρό και 32 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Διότι η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα ότι υπάρχουν 13 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες, ενώ η Daily Mail και ισπανικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 80.

Εκτός του λευκού βαν που έκανε την πολύνεκρη επίθεση, η Αστυνομία αναζητά και ένα δεύτερο βαν το οποίο φαίνεται να είχε συνεργασία με το πρώτο.

Πάντως, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Ελληνίδα, όπως επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα μετά τις 21:30, ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός από πυρά της Αστυνομίας. Εχεί γίνει ήδη μία σύλληψη από νωρίς, ενώ αργότερα έγινε ακόμη μία δίχως περισσότερα στοιχεία.

Αργά το βράδυ μετά τις 22:00 το Ισλαμικό Κράτος ανέλανε την ευθύνη του μακελειού στην Βαρκελώνη.