Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πρόσεξε, αν δεν διαβάζεις θα γίνεις … σημαιοφόρος

Tragic. Ποιος θα το πίστευε δηλαδή; Ο σημαιοφόρος στο δημοτικό δεν θα βγαίνει βάσει βαθμολογίας, αλλά με κλήρωση. Το να σηκώνει κανείς...

Πρόσεξε, αν δεν διαβάζεις θα γίνεις … σημαιοφόρος

Tragic. Ποιος θα το πίστευε δηλαδή; Ο σημαιοφόρος στο δημοτικό δεν θα βγαίνει βάσει βαθμολογίας, αλλά με κλήρωση. Το να σηκώνει κανείς την ελληνική σημαία δεν θα είναι πλέον επιβράβευση, αλλά τιμωρία.

Και μη βιαστεί να πει κανείς ότι οι βαθμοί στο δημοτικό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, είναι ευθύνη της πολιτείας να το διορθώσει και όχι να καταργήσει την αριστεία.

Είσαι καλός μαθητής; Κερδίζεις το παράσημο της ανοιχτής παλάμης. Είσαι πρώτος στις σούζες ή παίζεις καλή μπάλα, αν είσαι τυχερός θα γίνεις και σημαιοφόρος. Έτσι κι αλλιώς ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες πιο πολύ αγγαρεία είναι. 

Καταρχάς πρέπει να είσαι υποχρεωτικά παρών σε όλες τις παρελάσεις και στις καταθέσεις στεφάνων. Ύστερα το φαντάζεσαι; Στη γιορτή της σημαίας, που γίνεται ο ορισμός του σημαιοφόρου και των παραστατών, θα πρέπει εκεί, μπροστά σε όλους τους συμμαθητές σου να κρατάς εκείνο το κοντάρι με το πανί στην άκρη, ίσα ίσα για να δίνεις πιο εύκολα στόχο.

- Χα χα δες εκεί. Ο Κωστάκης σημαιοφόρος. Έχει να πέσει στραγάλι στην παρέλαση! Θα γελάσει και το ποικιλόχρωμο ερίφιο.

Όποιος έχει το κουράγιο, ας γελάσει. Κάποτε έλεγαν να καταργήσουν τις παρελάσεις. Μιας και δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον ας γίνει η παρέλαση ένα παιχνίδι με ταξικό πρόσημο.  

Ας είναι όμως. Αν κάτι τέτοιο φαντάζει λογικό στους περισσότερους, ας το εφαρμόσουμε παντού. Και οι εισακτέοι στο πανεπιστήμιο να προκύπτουν όχι με εξετάσεις, αλλά με κλήρωση. Με κλήρωση επίσης μπορούν να επιλέγονται και οι διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Έτσι θα αποφεύγαμε και τις γκρίνιες.

Και τέλος το καλύτερο. Δεν θα χρειάζεται να ψηφίζουμε. Οι βουλευτές θα επιλέγονται με κλήρωση ανάμεσα σε όσους επιθυμούν να εκπροσωπούν το λαό και στη συνέχεια, ύστερα από κλήρωση φυσικά, ένας από αυτούς θα επιλέγεται ως πρωθυπουργός. Έτσι κι αλλιώς χειρότερη εκπροσώπηση από αυτή που είχαμε μέχρι σήμερα αποκλείεται να υπάρξει.

Άιντε, πάρε τώρα που κληρώνει. Έλα το τζακ ποτ! 

Γιώργος Βαρδακώστας