Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Δεν το βλέπεις βρε κεφάλα, είναι ίδιο μ’ όλα τ’ άλλα!

Ποιος θυμάται εκείνη τη διαφήμιση; Ήταν ένα σοκολατούχο γάλα εβαπορέ. - Δεν το βλέπεις βρε κεφάλα, είναι αλλιώτικο από τα άλλα. ...

Δεν το βλέπεις βρε κεφάλα, είναι ίδιο μ’ όλα τ’ άλλα!

Ποιος θυμάται εκείνη τη διαφήμιση; Ήταν ένα σοκολατούχο γάλα εβαπορέ.

- Δεν το βλέπεις βρε κεφάλα, είναι αλλιώτικο από τα άλλα.

 Η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο. Ότι πρέπει για ταξίδι. Ευτυχώς ο καύσωνας είναι έξω γιατί μέσα στο τρένο έχει δροσιά.  

Αυτό το συνέδριο θα είναι διαφορετικό. Δεν θα υπάρχουν εντάσεις και ανούσιες κομματικές αντιπαραθέσεις. Κανείς δεν θα βρίζει κανέναν. Όλοι οι σύνεδροι θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκει ο ομιλητής.

Κανείς δεν φωνάζει, δεν γιουχάρει και φυσικά δεν δέρνει. Υπάρχει ευγένεια και σεβασμός.

- Επί της διαδικασίας, επί της διαδικασίας.

Όχι, κανείς δεν παίρνει το λόγο επί της διαδικασίας, μόνο και μόνο για να σπάσει τα νεύρα των πολλών και να εισπράξει το χειροκρότημα των λίγων.

Θα υπάρχουν ζυμώσεις και συνθέσεις. Και φυσικά όταν έρθει η ώρα, θα μπουν στο τραπέζι οι κοινές προτάσεις όλων των παρατάξεων και θα ψηφιστούν ομόφωνα απ’ όλους.

Τιιι; Δεν γίνεται; Πώς δεν γίνεται; Το επιβάλλει η κοινή λογική. Όταν μια πρόταση την καταθέτουν όλοι, αυτή λογικά θα υπερψηφίζεται απ’ όλους. Άλλωστε είπαμε. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό συνέδριο. Το συνέδριο της λογικής και της σωφροσύνης και όχι το συνέδριο της διάλυσης και της αυτοκαταστροφής.

- Επόμενη στάση … σταθμός Λαρίσης. Προσοχή! Η αποβίβαση θα γίνει από δεξιά.

Εεε, τι έγινε; Φτάσαμε κιόλας; Όνειρο ήταν; Και αυτό το «από δεξιά» είναι αλήθεια ή είναι απλώς μια τάση της εποχής; Πάντως από αριστερά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο οι γραμμές του τρένου και ο φόβος ότι  κάποιος θα σε πατήσει.

Ουφ. Αυτό δεν είναι απλά ζέστη. Λιώνει η άσφαλτος. Κι εκείνη η διαφήμιση … σαν κάπως αλλιώς ακούγεται τώρα που είμαι ξύπνιος.

- Δεν το βλέπεις βρε κεφάλα, είναι ίδιο μ’ όλα τ’ άλλα!

Ελπίζω η φωνή να κάνει λάθος και να δω μια ΟΛΜΕ ν’ ανασταίνεται, πριν αποσυντεθεί πλήρως. Άλλωστε 18ο σημαίνει ενηλικίωση και μπορεί πλέον να βγάλει και δίπλωμα οδήγησης!

Γιώργος Βαρδακώστας