Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Απάντηση στην καταγγελία των φυσικοθεραπευτών Πιερίας

Σε απάντηση της από 6/7/2017 καταγγελίας του Περιφερειακού τμήματος Φυσικοθεραπευτών Πιερίας, σας γνωρίζουμε ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατε...

Απάντηση στην καταγγελία των φυσικοθεραπευτών Πιερίας

Σε απάντηση της από 6/7/2017 καταγγελίας του Περιφερειακού τμήματος Φυσικοθεραπευτών Πιερίας, σας γνωρίζουμε ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης είναι Δημόσιο Εσπερινό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΟΧΙ Ιδιωτικό όπως λανθασμένα αναφέρεται στην «καταγγελία».

Οι ειδικότητες του σχολείου περιγράφονται στο Νόμο 4386/2016 (ΦΕΚ 83 Α΄/2016) και γνωστοποιούνται στους υποψήφιους μαθητές κατά την εγγραφή τους, μαζί με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Το Δημόσιο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης δεν έχει κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος για να παραπλανά του υποψήφιους μαθητές του με ανυπόστατες διαφημίσεις όπως κακώς αναφέρεται στην «παραπλανητική» καταγγελία. Είναι όμως υποχρεωμένο να ενημερώνει τους υποψήφιους μαθητές της Πιερίας για τους τομείς και τις ειδικότητες που έχει, για τις σπουδές που μπορεί να κάνει ο κάθε υποψήφιος, τους τίτλους που θα αποκτήσει, τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα έχει και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια των σπουδών του.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την μεγάλη επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας μας και μάλιστα από τόσο καταξιωμένους επαγγελματίες όπως οι φυσικοθεραπευτές, δεν κατανοούμε όμως την τόσο μεγάλη σπουδή τους στα αναφερόμενα της καταγγελία τους όταν μάλιστα σ’ αυτήν δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος «φυσικοθεραπεία». 

Στο μοναδικό έντυπο που αναφέρεται ο όρος «φυσικοθεραπεία» χωρίς την λέξη «βοηθός» από παράλειψη και όχι εσκεμμένα, είναι κάποιο διαφημιστικό φυλλάδιο που εκδόθηκε από το σχολείο και δημοσιοποιήθηκε στα social media. Πιστεύουμε όμως πως ένα ενημερωτικό φυλλάδιο μισής κόλλας Α4 δεν μπορεί να περιγράψει τις ειδικότητες και τις ιδιαιτερότητές τους, παρ’ όλα αυτά επιφυλασσόμεθα στο άμεσο μέλλον να το διορθώσουμε.

Καλούμε τον συμπαθή κλάδο των Φυσικοθεραπευτών να είναι προσεκτικότεροι στο μέλλον όταν αναφέρονται σε ένα δημόσιο σχολείο τόσο μεγάλης προσφοράς, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και άρτιες γνώσεις στους σπουδαστές του για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και έχει πολλές επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις σε τμήματα των ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Με τιμή
Ο Διευθυντής του Σχολείου 
Αραμπατζής Γεώργιος