Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ζάκυνθος: Σκότωσαν στο ξύλο 22χρονο φοιτητή

- Στα χέρια της αστυνομίας ο "πορτιέρης" και ένας μπάρμαν που κατηγορούνται για τη δολοφονία - Οι δράστες κυνήγησαν ομαδικ...

Ζάκυνθος: Σκότωσαν στο ξύλο 22χρονο φοιτητή

- Στα χέρια της αστυνομίας ο "πορτιέρης" και ένας μπάρμαν που κατηγορούνται για τη δολοφονία
- Οι δράστες κυνήγησαν ομαδικά το νεαρό θύμα τους που έτρεχε αλλά τελικά δεν γλίτωσε τη μοιραία επίθεση
- Σε κατάσταση σοκ οι φίλοι του - ''Αν πλησιάζαμε κοντά θα μας σκότωναν, δεν σταμάταγαν τα χτυπήματα''
- Ο καυγάς μέσα στο μπαρ, η παρέμβαση του πορτιέρη και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας 

Συγκλονίζει από το πρωί η είδηση της δολοφονίας 22χρονου (και όχι 20χρονου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει) Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ του Λαγανά. Ενός νεαρού που είχε φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Ένας τουρίστας που έτρεξε για να γλιτώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες τον κυνήγησαν και έξω από το μπαρ, τον πρόλαβαν και σταμάτησαν τα χτυπήματα μόνο όταν εκείνος έπεσε αναίσθητος και αιμόφυρτος μπροστά τους. Η είδηση μεταδίδεται ήδη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ακόμα ένα στυγερό έγκλημα στην περιοχή του Λαγανά.

Φίλοι του θύματος καταθέτουν από το πρωί και προσπαθούν να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν και το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται τόσο ο αρχικός καυγάς μέσα στο μπαρ όσο και τα όσα ακολούθησαν έξω από αυτό με την δολοφονική επίθεση στον 22χρονο. ''Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα'' είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού. Ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η συμπλοκή στο μπαρ και οι αποκαλύψεις

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα μέσα σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά. Για άγνωστο λόγο η παρέα του Αμερικανού τουρίστα τσακώθηκε με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ και τα πράγματα πήραν πολύ γρήγορα απρόβλεπτη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συμπλοκή πήρε μέρος και ο 32χρονος πορτιέρης και υπεύθυνος του καταστήματος. Πρόκειται για Σέρβο με Βρετανικό διαβατήριο, που ήδη έχει συλληφθεί.

Στο μπαρ επικρατεί πανικός. Κάποια στιγμή βγαίνουν μαχαίρια και τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Αμερικανός τουρίστας τρέχει να σωθεί αλλά είναι αδύνατον. Βγαίνει από το μπαρ και τον κυνηγούν. 20 μέτρα πιο κάτω τον πιάνουν και ο θάνατός του είναι μαρτυρικός. Δέχεται άγρια χτυπήματα σε όλο του το σώμα και αφήνει την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία ειδοποιείται και φτάνει στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ. Δεν μπορεί όμως να σώσει τον τουρίστα που δέχθηκε την ομαδική επίθεση. Διακομίζεται επίσης γρήγορα σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι συλλήψεις και οι κάμερες ασφαλείας

Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος. Ο πορτιέρης και υπεύθυνος του μπαρ συλλαμβάνεται μαζί με έναν από τους μπάρμαν. Ακόμη ένας ανακρίνεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση.

Ο άτυχος 22χρονος είχε φτάσει στο νησί της Ζακύνθου πριν από λίγες μέρες για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Όπως έλεγαν φίλοι του στις πρώτες τους καταθέσεις σε αστυνομικούς δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και δεν προκάλεσε επίσης κανέναν μέσα στο μπαρ.

Η σορός του άτυχου Αμερικανού, που ήταν φοιτητής σε πανεπιστήμιο στην Αριζόνα, θα μεταφερθεί για νεκροψία -νεκροτομή στην Πάτρα, ενώ για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς του, οι οποίοι αναμένεται να μεταβούν στο νησί. Επίσης, στο νησί βρίσκεται ήδη ένας άνθρωπος από την αμερικανική πρεσβεία και ενημερώνεται για την υπόθεση...

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη - ΦΩΤΟ από Facebook

Ο σερβικής καταγωγής πορτιέρης - ΦΩΤΟ από Facebook

Σε βίντεο τα θανατηφόρο χτυπήματα στον φοιτητή

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό, από τον φονικό καβγά, τόσο μέσα όσο και έξω από το μπαρ. Το μεσημέρι ωστόσο, οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους και νέα βίντεο, τα οποία καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας διπλανών μαγαζιών. Διευκρινίζεται ότι τα φονικά χτυπήματα τα δέχθηκε ο άτυχος φοιτητής, έξω από το μπαρ. Σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την είσοδο του μαγαζιού...

Επίσης, εκτός από τους δύο που έχουν συλληφθεί, έχουν γίνει και 6 προσαγωγές για την υπόθεση. Πρόκειται για άλλον έναν μπάρμαν του μαγαζιού καθώς και έναν άνθρωπο που έχει σχέση με τη λειτουργία του καταστήματος. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες, φέρονται να έχουν εμπλακεί στον καβγά που έγινε μέσα στο μαγαζί και είναι κατά πάσα πιθανότητα σερβικής καταγωγής.

Σύσκεψη για την παραβατικότητα στο Λαγανά από τον δήμαρχο

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, το πρωινό πριν από τη δολοφονία, ο δήμαρχος της Ζακύνθου είχε κάνει σύσκεψη για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιου τύπου περιστατικά βίας, τα οποία είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή του Λαγανά. Μάλιστα, στην εκπομπή προβλήθηκαν και εικόνες από έναν αιματηρό καβγά που είχε γίνει πριν από μόλις μία εβδομάδα, σε μπαρ του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του "Ε", οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμμετοχής σε συμπλοκή.