Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Σέρρες: 83χρονος κάρφωσε σίδερο στην καρδιά του 81χρονου αδερφού του για «ασήμαντη αφορμή»

Αυτό ισχυρίζεται ο γιος του θύματος, που λέει πως «τα είχαν βρει για τα περιουσιακά» εδώ και χρόνια - Ανάστατη η τοπική κοινωνία που γ...

Σέρρες:  83χρονος κάρφωσε σίδερο στην καρδιά του 81χρονου αδερφού του για «ασήμαντη αφορμή»

Αυτό ισχυρίζεται ο γιος του θύματος, που λέει πως «τα είχαν βρει για τα περιουσιακά» εδώ και χρόνια - Ανάστατη η τοπική κοινωνία που γνώριζε πως δεν μιλούσε ο ένας στον άλλον, χωρίς κανείς να φανταστεί πως θα έφταναν σε αυτό το σημείο

Οι κτηματικές διαφορές ή κάποιο άλλο γεγονός ήταν η αιτία που όπλισε το χέρι 83χρονου στις Σέρρες και  κάρφωσε σίδερο οικοδομής στην καρδιά του 81χρονου αδερφού του; Την απάντηση θα δώσει η κατάθεση του δράστη ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομία λίγα λεπτά μετά το χθεσινό  άγριο φονικό στο χωριό Αχλαδοχώρι, που έχει συγκλονίσει την μικρή κοινωνία.

Κάποιοι λένε πως αιτία για το φονικό ήταν ένα χωράφι που διεκδικούσαν τα δύο αδέρφια. Ο γιος του θύματος όμως μιλώντας στο protothema.gr δίνει τη δική του εκδοχή υποστηρίζοντας πως τα περιουσιακά είχαν μοιραστεί χρόνια πριν από τα δυο αδέρφια. Όπως λέει ο καυγάς που κατέληξε σε φόνο ήταν για κάποια άλλη, ασήμαντη αφορμή. «Τα περιουσιακά, τα είχαν λύσει μεταξύ τους πολλά χρόνια πριν. Από μια ασήμαντη αφορμή ξεκίνησε ο καβγάς και το κακό δεν άργησε να γίνει».


Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 18.00 πίσω από την εκκλησία του χωριού. Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 83 και 81 ετών, συναντήθηκαν σε ένα μικρό οικόπεδο που υπάρχει απέναντι από τα σπίτια τους κι εκεί συνέβη το μοιραίο. Ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ τους και ξαφνικά, ο 83χρονος άρπαξε ένα αιχμηρό σίδερο οικοδομής και άρχισε να το καρφώνει στον θώρακα του 81χρονου αδελφού του, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Κάτοικοι του χωριού όμως επιμένουν πως η αιτία του άγριου φονικού ήταν οι κτηματικές διαφορές, ενώ υποστηρίζουν πως τα δυο αδέρφια δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.  

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ  στο χωριό μας τέτοιο φονικό. Γνωρίζαμε ότι τα δύο αδέρφια δεν μιλούσαν γιατί είχαν τσακωθεί για τα χωράφια. Τους ακούσαμε να καβγαδίζουν στο χωράφι αλλά δεν δώσαμε σημασία στην αρχή γιατί ξέραμε ότι τσακώνονται πάλι για τα ίδια, για τα περιουσιακά. Δεν περιμέναμε να βρει τη δύναμη να σκοτώσει τον αδερφό του» λέει γείτονας του θύματος .


«Ακούσαμε φωνές και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Τον είδαμε τον άνθρωπο αιμόφυρτο κάτω. Έτρεξε η γυναίκα του και με το αυτοκίνητο του ανιψιού της τον πήγαν στο νοσοκομείο. Δεν άντεξε ο άνθρωπος αφού το χτύπημα ήταν στην καρδιά και αργότερα μάθαμε ότι πέθανε» λέει συγγενής.


Στο σημείο του συμβάντος έφτασε η σύζυγος του θανόντος, ο ανιψιός του κι ένας κάτοικος της περιοχής για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με το αυτοκίνητο του ανιψιού του, ο 81χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 83χρονος αδερφοκτόνος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δείτε βίντεο: Σέρρες: «Ασήμαντη αφορμή» έκανε τον 83χρονο να καρφώσει το σίδερο στην καρδιά του αδερφού του