Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Φίδι στην εφορία Κατερίνης

Θα μπορούσε να είναι λογοπαίγνιο, αλλά δεν είναι. Ένα μεγάλου μεγέθους φίδι εθεάθη στο πάρκινγκ της εφορίας Κατερίνης, ακριβώς στο σύν...

Φίδι στην εφορία Κατερίνης

Θα μπορούσε να είναι λογοπαίγνιο, αλλά δεν είναι. Ένα μεγάλου μεγέθους φίδι εθεάθη στο πάρκινγκ της εφορίας Κατερίνης, ακριβώς στο σύνορο με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες στο χώρο αυτό αναπτύσσεται ένα μικρό δάσος από βατσινιές, σκουπίδια που, απ' ότι φαίνεται, φιλοξενεί και άλλες μορφές ζωής που δεν θα τις θέλαμε, παρά την οικολογική μας συνείδηση.


Πέμπτη μεσημέρι λοιπόν στις 12:30 ένα συμπολίτης, καθώς εξέρχεται πεζός από το πάρκινγκ της εφορίας, αρχίζει να φωνάζει: "φίδι, φίδι". Ο ίδιος σπεύδει να ενημερώσει για την παρουσία του φιδιού τους διοικητικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, οι οποίοι τον παροτρύνουν να το σκοτώσει.

- "Πώς να το σκοτώσω;" αναρωτιέται μεγαλόφωνα
- "Μ' ένα ξύλο", του απαντάνε.
- "Πού να βρω ένα ξύλο;" ρωτάει έναν άλλο περαστικό.
- "Ξέρεις πώς να το σκοτώσεις;" του απαντάει αυτός. "Γιατί εγώ δεν πλησιάζω εκεί μέσα"   
- "Κι εγώ χαζός είμαι να πλησιάσω;"

Οι πολίτες λοιπόν αποχώρησαν, το φίδι όμως έμεινε.



Ωστόσο καλό είναι ο Δήμος να φροντίσει ώστε τέτοιοι χώροι να καθαρίζονται, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Για παράδειγμα τέτοια περίπτωση είναι και ο χώρος μπροστά από το 1ο Λύκειο Κατερίνης, όπου μάλιστα περνάνε καθημερινά δεκάδες μαθητές  κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο ή τις απογευματινές ώρες, που οι χώροι του σχολείου χρησιμοποιούνται για αθλητικές δραστηριότητες.


Όπως βλέπετε στη φωτογραφία οι βατσινιές έχουν βγει μέχρι το δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και δημιουργώντας πρόβλημα ακόμα και στους οδηγούς που προσπαθούν να παρκάρουν.