Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Οι διακοπές των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2017: Πού θα πάνε και πόσο θα πληρώσουν

H Mύκονος είναι η ακριβότερη, η Σαντορίνη όμως έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για φέτος το καλοκαίρι με βάση τις αναζητήσε...


H Mύκονος είναι η ακριβότερη, η Σαντορίνη όμως έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για φέτος το καλοκαίρι με βάση τις αναζητήσεις τους στο internet το τρίμηνο του Ιουνίου- Αυγούστου. Έτσι, μία μέση διαδικτυακή τιμή για ένα ξενοδοχείο της Μυκόνου, όπως προκύπτει από τις αναζητήσεις των Ελλήνων για φέτος το καλοκαίρι από τη γνωστή μηχανή αναζήτησης της trivago.gr αντιστοιχεί στα 234 ευρώ με το νησί να είναι στην 9η θέση των προτιμήσεων.


Ως προς τη διάρκεια, η πλειοψηφία των αναζητήσεων στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς είναι στις έξι διανυκτερεύσεις και πάντως δεν ξεπερνούν τις 7. Τα δεδομένα της έρευνας απορρέουν από αναζητήσεις που έγιναν στην www.trivago.gr μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2017 και της 5ης Απριλίου 2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2017 και της 31 Αυγούστου 2017.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία της www.trivago.gr για τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού και τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για τους Έλληνες, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους καταλαμβάνει η Σαντορίνη, για την οποία η μέση on line προτιμώμενη τιμή διαμορφώνεται στα 191 ευρώ. Στα Χανιά, που ήρθαν δεύτερα στις αναζητήσεις, η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 93 ευρώ και ακολουθεί η Χαλκιδική στην τρίτη θέση, με μία μέση on line ξενοδοχειακή τιμή στα 172 ευρώ. Στην Πάρο, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, και στην Μήλο, που είναι στην πέμπτη, η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 144 και 111 ευρώ αντίστοιχα. Στα 112 ευρώ είναι η on line τιμή που προτιμούν οι επισκέπτες της Ζάκυνθου που βρίσκεται στην έκτη θέση. Tη δεκάδα συμπληρώνουν η Σκιάθος στην έβδομη θέση με μία μέση προτιμώμενη τιμή στα 128 ευρώ, η Κέρκυρα στην όγδοη θέση με μία μέση τιμή στα 119 ευρώ και ακολουθούν Μύκονος με 234 ευρώ στην ένατη θέση και η Νάξος με 107 ευρώ. Σε όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς ο μέσος χρόνος διαμονής κυμάνθηκε μεταξύ των πέντε και των επτά ημερών.


Οι εθνικότητες που ψηφίζουν φέτος Ελλάδα

Με βάση πάντα τις αναζητήσεις της trivago.gr, την μεγαλύτερη προτίμηση για την Ελλάδα φαίνεται να την έχουν δείξει οι Σέρβοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Οι Σέρβοι προτιμούν προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας όπως η Χαλκιδική, η Σιθωνία και η Θάσος, ενώ οι Ρουμάνοι, είχαν αρκετές αναζητήσεις επίσης για Σαντορίνη και Κέρκυρα. Σαντορίνη, Μύκονος και Κέρκυρα είναι οι τρείς προτιμώμενοι προορισμοί για τους Ιταλούς. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί, ενώ αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χώρα μας δείχνουν οι Βούλγαροι οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση με τη Χαλκιδική, τη Θάσο και την Κεραμωτή να είναι οι 3 τοπ προτιμώμενοι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι.


Μετά τους Βούλγαρους ακολουθούν οι Γερμανοί στην έκτη θέση, οι οποίοι κάνουν αναζητήσεις στη χώρα μας κυρίως για 10 διανυκτερεύσεις σε Κρήτη και Ρόδο και λιγότερες (8 ημέρες) στην πιο ακριβή Σαντορίνη, όπου η μία διανυκτέρευση τους κοστίζει με βάση τις on line ξενοδοχειακές τιμές στα 272 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της υψηλής περιόδου. Οι Σουηδοί ακολουθούν επίσης στην έβδομη θέση με εννιά μέρες διάρκεια διαμονής σε Κρήτη και Ρόδο, με τιμές αντίστοιχα στα 175 και τα 135 ευρώ, όχι όμως και στη Σαντορίνη (6 μέρες) όπου η τιμή ανεβαίνει στα 279 ευρώ. Η δεκάδα των εθνικοτήτων που θα προτιμήσουν την χώρα μας φέτος κλείνει με τους Ούγγρους, τους Δανούς και τους Ρώσους να βρίσκονται στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Η trivago συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 1.300.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα πάνω από 180 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 19 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν την trivago ετησίως.

Πηγή