Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Μαρινάκης εναντίον Μελισσανίδη και Σαββίδη ... σημειώσατε 1

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών. Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρ...

Μαρινάκης εναντίον Μελισσανίδη και Σαββίδη ... σημειώσατε 1

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, την κυπριακή εταιρεία Vegata συμφερόντων Μελισσανίδη και την εταιρεία Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ 

  • Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.600 ευρώ 

Εγγυητικές 12+5+9

  • Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ

Εγγυητικές 10+5+5+1

  • Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ 

Εγγυητικές 7,1+226.000+600.000+1+1+1+1

  • NewMile 100.000 ευρώ

«Χείμαρρος» ο Ιβάν Σαββίδης για ΔΟΛ

Αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στον πλειοδοτικό διαγωνισμό άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, να σχολιάσει τη σημερινή κατοχύρωση της κυριότητας του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχε και  ο ίδιος μέσω της Dimera.

Ο κ. Σαββίδης κατήγγειλε ότι η εταιρεία που διενεργεί τον διαγωνισμό «δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια» και την «απόλυτη μυστικότητα». Έβαλε και κατά του όρου του διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση εγγυητικής επιστολής μόνο από ελληνικές τράπεζες και την πρόβλεψη εκφοράς γνώμης από τη δεκαπενταμελή επιτροπή για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης και τόνισε: «Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά που έρχονται από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Είναι μια τρέλα. Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε αυτή την τρέλα».

«Εγώ έχω 20% του MEGA και θα προστατεύω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Και σαν μέτοχος της εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της εταιρείας» είπε ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Για να μπορέσεις να διαχειριστείς την εταιρεία πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Και θέλω να δω πάρα πολύ, ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών προς τις κρατικές τράπεζες. Και εάν θα τις διαγράψουν, θα απαιτήσω άμεσα, η ευρωπαϊκή κοινωνία να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους παλιννοστούντες δεν πληρώνουν συντάξεις, ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές».

«Θέλω να πω τώρα επίσημα, επειδή έχουν αποφασίσει να πολιτικοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, εγώ αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο εκνευρίζει ο Σαββίδης, εγώ είμαι ένας από σας…. με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα, με την ίδια αγάπη σ' αυτό το λαό, αλλά με τη δικιά μου αντίληψη για τα πράγματα και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να πληρώσουμε στους ανθρώπους τους μισθούς και δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να μειώσουμε το βάρος των χρεών».

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στους λόγους του ενδιαφέροντος του για το MEΓKA, λέγοντας ότι θέλει να τον ξυπνάει όπως η μητέρα του, σε ποντιακή διάλεκτο : «Ψυ ή' μ΄ σήκω πολλά μη κοιμάσαι» είπε ο κ. Σαββίδης και πρόσθεσε: «Και εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες. Ο καθένας βγάζει, κερδίζει χρήματα για τους δικούς του στόχους. Κι εγώ έχω τους δικούς μου στόχους».

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ
  • Αlpha Βank 3.780.000 ευρώ
  • Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ
  • Νew Mile 100.000 ευρώ



Στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Λαμπράκης

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ, στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης. Ήταν η αίθουσα που υποδέχονταν τα στελέχη του ΔΟΛ τους πολιτικούς. Σήμερα στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των εταιρειών που επιθυμούσαν να καταθέσουν προσφορά, οι εκπρόσωποι του νομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διαδικασία, καθώς και όποιος άλλος το επιθυμούσε, γι' αυτό και ήταν έντονη η παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α). 

Εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το κομμάτι των τίτλων υπήρξε και μία πέμπτη προσφορά της τάξεως των 3 ευρώ από έναν εργαζόμενο του ΔΟΛ με το επώνυμο Καραμήτσας.

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού, αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM το 50% των μετοχών της IRIS Εκτυπωτική και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη