Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κολομβιανό καρτέλ πραγματοποίησε τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ασφάλειας,...

Κολομβιανό καρτέλ πραγματοποίησε τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ασφάλειας, η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε σε διασυνδέσεις των δραστών με την Λατινική Αμερική, όπου και έχουν εντοπιστεί μηχανήματα που εκλάπησαν από νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε ταυτοποίηση τριών Κολομβιανών, ως δραστών των κλοπών των ιατρικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας από τον «Άγιο Σάββα» και νοσοκομεία της Στερέας και της Θεσσαλίας, όπως το Νοσοκομείο της Λαμίας, και με διαφορά λίγων ωρών τόσο το Νοσοκομείο της Λάρισας όσο και το Νοσοκομείο του Bόλου.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε σε έναν 20χρονο, έναν 37χρονο κι έναν 50χρονο Κολομβιανό, καθώς και σε έναν συνεργό τους, που ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί. 

Οι δράστες λειτουργούν στο πλαίσιο κυκλώματος που «δουλεύει» για λογαριασμό κολομβιανού καρτέλ κι έχει «πλοκάμια» σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη,  στα οποία έχει ήδη ανάλογη δράση, όπως η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο.


Οι Κολομβιανοί ήρθαν στην χώρα μας στις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με τους αστυνομικούς έψαχναν στα νοσοκομεία ανά την επικράτεια που βρίσκονταν συγκεκριμένα μηχανήματα, για τα οποία είχαν «παραγγελία» από τους εγκεφάλους του καρτέλ.

Σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές στην Μπογκοτά, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ήδη ότι στην Κολομβία έχουν φτάσει, μέσω εταιρείας μεταφορών, τουλάχιστον δύο από τα μηχανήματα που εκλάπησαν από ελληνικά νοσοκομεία.