Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ποίηση στις Ράγες

Μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση ποίησης, υπό τον τίτλο ‘Ποίηση στις Ράγες’, έχει λάβει χώρα το πρωινό της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017. Πρό...

Ποίηση στις Ράγες

Μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση ποίησης, υπό τον τίτλο ‘Ποίηση στις Ράγες’, έχει λάβει χώρα το πρωινό της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017. Πρόκειται για μια εκδήλωση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, στην οποίαν συμμετείχαν ποιητές από τη Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κοζάνη, Αριδαία, Βέροια και Κατερίνη.

Η ιδέα ήταν γέννημα της ποιήτριας Μαρίας Ποπκιώση, την οποίαν και υλοποίησε, δίνοντας την ευκαιρία στους ποιητές να βρεθούν στις ράγες απαγγέλλοντας και ανυψώνοντας ακόμη περισσότερο το πνεύμα. 

Η ποίηση ‘ανέβηκε’ στο τρένο, ταξιδεύοντας στις ράγες, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην ολότητα και στο συλλογικό γίγνεσθαι. Οι λογοτέχνες ως στυλοβάτες του πνεύματος, επιβιβάστηκαν από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό το Πλατύ για να καταλήξουν στην Κατερίνη όπου τους περίμεναν οι ομότεχνοί τους από την Πιερία, φέρνοντας ως δώρα τα βιβλία τους. Στον κατάμεστο Σταθμό των τρένων της Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα υπέροχα μουσικά ακούσματα από τη χορωδία ‘Ολύμπια Ωδή’, κατόπιν προλόγισε απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας Ευγένιος Παπαδόπουλος, και ακολούθησαν απαγγελίες από τους ποιητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την έννοια της ενότητας, της συλλογικότητας με σεβασμό προς την τέχνη που υπηρετούν, δίνοντας ηχηρό παρών. Η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από δύο νέους, αξιόλογους καλλιτέχνες, τη Λένα Καραγιαννίδου και τον Δημήτρη Παρθενίδη.

Πέραν των ποιητών και συγγραφέων, το ταξίδι της Ποίησης συνόδευαν η Λένα Σερδαρίδου και η Μαρία Λουμπουρδή από την Ένωση Τεχνών Ελλάδος, ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου Νομού Πέλλας, το Ράφι της Αγάπης από τη Θεσσαλονίκη και η Πρέσβειρα Ειρήνης Ελλάδος-Σουηδίας ποιήτρια και δημοσιογράφος Ράνια Αγγελακούδη. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Βαλσαμίδου.

Οι ποιητές αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστη φιλοξενία και διοργάνωση, εκφράζοντας την πρόθεση να επαναλάβουν αυτήν την όμορφη ποιητική διαδρομή. Ευχόμαστε να αποτελέσει την αρχή μιας συνεργασίας προς όφελος της τέχνης και του πολιτισμού που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας! 

Ένωση Συγγραφέων Νομού Πιερίας