Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Έρχεται αύξηση ωραρίου από το Νοέμβριο;

Όταν στο λένε μια, στο λένε δυο, στο λένε τρεις ... καλό είναι ν'ανησυχείς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr υπάρχει δέσμευση π...

Έρχεται αύξηση ωραρίου από το Νοέμβριο;

Όταν στο λένε μια, στο λένε δυο, στο λένε τρεις ... καλό είναι ν'ανησυχείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr υπάρχει δέσμευση προς τους θεσμούς για "ρύθμιση" του ωραρίου ανά εκπαιδευτικό με βάση τις πολιτικές του ΟΟΣΑ. Και όλα αυτά από το Νοέμβριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους θεσμούς να κάνει πράξη το Νοέμβριο, με νομοθετική ρύθμιση:

Α. Την αλλαγή των ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό , και

Β. Την  αναλογία μαθητών ανά αίθουσα και μαθητών ανά  δάσκαλο

Γ. Η ρύθμιση θα βασιστεί στις βέλτιστες πολιτικές του ΟΟΣΑ.

Φυσικά ο υπουργός το αρνείται:

"Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών τόσο στα Δημόσια όσο και στα Ιδιωτικά Σχολεία". Αυτό το  ξεκαθαρίζει γραπτώς ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα ο  υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου   σε πρόσφατη ερώτηση του esos εάν ο ΟΟΣΑ στην έκθεση εισηγείται αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο και έκανε σαφές το εξής:

"Ο ΟΟΣΑ δεν επιβάλλει πολιτικές. Ο ΟΟΣΑ είναι ένας επιστημονικός Οργανισμός, ξέρουμε την ιστορία του, ο ΟΟΣΑ είναι ένας Οργανισμός στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών προελεύσεων τεχνοκράτες και ο ΟΟΣΑ σε συνεργασία με τις Κυβερνήσεις συντάσσει εκθέσεις. Εγώ νομίζω ότι είναι χρήσιμες αυτές οι εκθέσεις. Άρα δεν είναι ο ΟΟΣΑ ένας Οργανισμός μπαμπούλας που σου λέει «κάνε αυτό, κάνε το άλλο». Εμείς είμαστε σε μια συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ, νομίζουμε ότι η ενδιάμεση έκθεση που θα βγει θα είναι δραματικά διαφοροποιημένη από αυτή του 2011 και σε κατευθύνσεις που ενισχύουν τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες".

Τώρα προκύπτει το λογικό ερώτημα: 

Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις αύξηση του ωραρίου, για ποιο λόγο το επαναλαμβάνεις συνεχώς; Εκτός κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου, όπως έκανε ο Λαζόπουλος στις "ασκήσεις θάρρους" στους 10 μικρούς Μήτσους.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή έχουμε συνηθίσει, άλλα να μας λένε και εντελώς τ' αντίθετα να κάνουν στην πράξη, καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι σε ετοιμότητα.