Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ένα 11χρονο αγγελούδι έφυγε - Το δράμα της οικογένειας και οι έρευνες της αστυνομίας

Εξέλιξη-σοκ στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Σύμφωνα με τις τε...

Ένα 11χρονο αγγελούδι έφυγε - Το δράμα της οικογένειας και οι έρευνες της αστυνομίας

Εξέλιξη-σοκ στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια της γιορτής δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εντόπισε βολίδα πυροβόλου όπλου στο σώμα του παιδιού. 

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνώθηκε, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε. Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για λιποθυμία του μαθητή και ότι πέφτοντας κάτω χτύπησε στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η βολίδα βρήκε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Ο κ. Καλογριάς ανέφερε ότι είχε κάθετη φορά, κάτι που σημαίνει πως ήταν αδέσποτη σφαίρα και δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ υπήρχε γλέντι στη γύρω από το σχολείο περιοχή και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιος έριξε μπαλωθιά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη στη σχολική γιορτή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το 11χρονο αγόρι βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στην οδό Αν. Βαρέλα 37 στο Μενίδι μαζί με την μητέρα του και τους συμμαθητές του όπου εξελισσόταν γιορτή για τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου. Περίπου στις 21:30, το μικρό παιδί έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι του σε κράσπεδο. Μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, φέροντας τραύμα και αιμορραγία στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διασωληνώθηκε αλλά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, το 11χρονο αγόρι έχασε την ζωή του.

Πέφτει με ταχύτητα που μπορεί να σκοτώσει

Η πιθανή εξήγηση για τη δύναμη με την οποία χτύπησε η σφαίρα το άτυχο παιδί έρχεται μέσω της ανάλυσης τροχιάς της σφαίρας από τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Οταν η σφαίρα πάρει το μέγιστο ύψος καμπύλης, αρχίζει την καθοδική πορεία και τότε η ταχύτητά της τριπλασιάζεται πέφτοντας στο έδαφος, σε σχέση με την ταχύτητα που έχει όταν φεύγει από το όπλο. Αυτό σημαίνει πως μια σφαίρα μπορεί να σκοτώσει ακαριαία και τη στιγμή που εκπυρσοκροτεί το όπλο, αλλά και τη στιγμή που φτάνει προς το έδαφος.

Φιάσκο: Στο «Παίδων» δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα στο κεφάλι του 10χρονου

Σε τεράστιο φιάσκο για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι του μικρού παιδιού, αντιθέτως αναφέρεται ότι ο 11χρονος «έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Έτσι λοιπόν προκύπτει το σοβαρό ερώτημα αν οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό εντόπισαν το τραύμα από τη σφαίρα. Παράλληλα, προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα, το οποίο αφορά στον λόγο για τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ανακοίνωση τη στιγμή που εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ,ΑΣ, στην περιοχή

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί αυτή την ώρα τεράστια επιχείρηση στν περιοχή. Περίπου 250 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και των ΕΚΑΜ βρίσκονται στο Μενίδι. Εχουν διεξαγάγει 5 έρευνες κατ' οίκον και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον καταυλισμό των Ρομά.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές τριών ατόμων, που αφορούν πιθανότατα την διοργάνωση γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά από όπου όλα δείχνουν ότι έφυγε η μοιραία σφαίρα που κατέληξε στο μικρό παιδί.


Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 σπίτια που διαμένουν Ρομά στην οδό Μόρνου, πολύ κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, και ένας καταυλισμός στην Αυλίζα Μενιδίου.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι στα εν λόγω σπίτια, την ίδια ώρα γινόταν γλέντι με άσκοπους πυροβολισμούς. Οταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση όμως, εξαφανίστηκαν οι ύποπτοι.


Ωστόσο, έχουν βρεθεί στο σημείο κάλυκες πυροβόλων όπλων.

Μάλιστα, από τις αρχές εξετάζονται παράλληλα και οι πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά στην περιοχή και συγκεκριμένα οι δύο κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς.


Στελέχη ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας»

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν ανοιχτά για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας» προσθέτοντας ότι «έχουν μείνει ανέγγιχτες στον βωμό της κακώς εννοούμενης ελευθερίας και το δόγμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι «εμπόριο ναρκωτικών και όπλων διεξάγεται ανεξέλεγκτα», την ώρα που πολιτική και αστυνομική ηγεσία παρακολουθεί την τραγική κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά.


Ελλείψεις αστυνομικών στη Δυτική Αττική

Και όλα αυτά ενώ μειώθηκε κατά 50% το προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής, με τον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργο Σταματάκη να καταγγέλλει: «Οι περιπολίες είναι είδος προς εξαφάνιση, κάνουμε ‘τάμα’ για να βγει έστω και μία περιπολία για να αστυνομεύσει μια μεγάλη περιοχή. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμη και αυτή οι λίγοι αστυνομεύουν μόνο από φιλότιμο παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ακόμη και αυτοί επιδιώκουν να φύγουν από την Δυτική Αττική. Αντί να έρχεται προσωπικό, φεύγει και αυτό που έχουμε».

Τι ανέφεραν τα δελτία ειδήσεων