Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Σέρρες: Ανατροπή σχολικού λεωφορείου στα Αγγίστα - 30 τραυματίες

Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής ο...

Σέρρες: Ανατροπή σχολικού λεωφορείου στα Αγγίστα - 30 τραυματίες

Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα. Από την ανατροπή τραυματίστηκαν μαθητές και συνοδοί και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ πολλά παιδιά συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους. Πρόκειται για λεωφορείο με τελικό προορισμό το Πόρτο Λάγος της Αλεξανδρούπολης...

Στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Όλα δείχνουν ότι πηγή του κακού ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο, αλλά και ένας ασυνείδητος οδηγός νταλίκας που μετά το ατύχημα επιτάχυνε και εγκατέλειψε τους τραυματίες.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από το δρόμο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και κάποια από τα παιδιά να τραυματιστούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο. Ο οδηγός της νταλίκας διέφυγε και αναζητείται. Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους επιβάτες του λεωφορείου.



Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, συνολικά 21 παιδιά και γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια του ατυχήματος. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τους διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ένας μαθητής νοσηλεύεται με κάταγμα στο χέρι και μια 64χρονη με χτύπημα στον αυχένα.