Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Φωτιά στην χωματερή της Μεθώνης Πιερίας

Εκδηλώθηκε φωτιά στην χωματερή της Μεθώνης Πιερίας. Ειδοποίησαν την πυροσβεστική και τον Δήμο για να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά και να απο...


Εκδηλώθηκε φωτιά στην χωματερή της Μεθώνης Πιερίας. Ειδοποίησαν την πυροσβεστική και τον Δήμο για να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά και να αποτραπούν τα χειρότερα..

Όπως κάθε φορά, όπου υπάρχει φωτιά σηκώνεται δυνατός άνεμος, φυσικό φαινόμενο που δυσκολεύει πάντα τους ανθρώπους στις προσπάθειες τους να σβήσουν μια φωτιά. Μέχρι αργά την νύχτα συνέχισαν τις προσπάθειες τους ώσπου έκριναν επιθυμητό το αποτέλεσμα.

Την επόμενη μέρα το πρωί φαίνεται να κέρδισαν την μάχη οι άνθρωποι..Φλόγες δεν υπάρχουν πια, αλλά ο τόπος βράζει κάτω από τα χώματα που έριξαν τα μηχανήματα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και καπνοί βγαίνουν από εκεί και από εδώ… Προφανώς αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναζωπύρωσης εφόσον η πυροσβεστική αποχώρησε και παραμένει μόνο ένα μηχάνημα του Δήμου …. λόγω βλάβης …

Τα γεγονότα αυτά σηκώνουν πολλές ερωτήσεις μια και μικρές χωματερές τέτοιου τύπου νόμιμες και μη ( αν είναι όντως νόμιμες σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νόμους ) υπάρχουν σκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα.

Στην Μεθώνη Πιερίας, ο χώρος αυτός ορίστηκε από τον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια για να πετάει ο κόσμος παλιά έπιπλα, παλιά στρώματα … Σίγουρα όχι για να ξεφορτωθούν μπουκάλια και πλαστικές σακούλες που προορίζονται για τους κάδους ανακύκλωσης !!! ( Δείτε το βίντεο )

Έπειτα, μπορεί η χωματερή αυτή να είναι απομακρυσμένη από το χωριό, δεν παύει όμως να βρίσκεται σε δασική περιοχή, πολύ κοντά στο Μοναστήρι Άξιον Έστι, στην άκρη ενός χωματόδρομου που οδηγεί σε ένα καθαριστήριο ταπήτων… Δυσανασχετεί ο τοπικός Ιερέας για την άθλια θέα .. Εξοργίζεται ο ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου ταπήτων, ο οποίος τρέμει στην σκέψη μιας ανεξέλεγκτης φωτιάς να επεκτείνεται κάποια στιγμή τόσο πολύ που θα καταστρέψει την επιχείρηση του… Κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του λόγω αμέλειας του κόσμου και απειλεί, σε περίπτωση που ο Δήμος δεν λαμβάνει μέτρα, να φράξει ο ίδιος τον δρόμο ώστε έτσι να μη μπορέσει κανείς να πετάξει σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο!!!

Κανονικά, αν λειτουργεί σωστά ο κρατικός μηχανισμός, θα πρέπει να βγάλει το πόρισμα της η πυροσβεστική, το οποίο πόρισμα δύσκολο να είναι κάτι διαφορετικό από εμπρησμό !!! ( Τα σκουπίδια δεν παίρνουν φωτιά από μόνα τους στις 9.00 το βράδυ !! ) . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα η τοπική αστυνομία για να βρει τον εμπρηστή ώστε έτσι να αποτραπούν παρόμοιες πράξεις στο μέλλον.

Όλη η υπόθεση χρειάζεται στενή παρακολούθηση, παρόλα αυτά φοβάμαι πως σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί εντελώς !!!

Ιζαμπέλ Δέδε


Στα δεξιά φαίνονται τα γυάλινα μπουκάλια !!! Η θέση τους είναι στο κάδο ανακύκλωσης
ΟΧΙ στην χωματερή αυτή !!!

Έσβησε η φωτιά. Βγαίνουν ακόμη καπνοί. Εκεί που στέκομαι για να βγάλω την φωτογραφία το
χώμα έκαιγε κάτω από την σόλα των παπουτιών μου !!!
Πηγή