Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Όποιος δεν πάρει απολυτήριο μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις πανελλαδικές εξετάσεις!!

Μα τότε γιατί βάλατε τους μαθητές να δώσουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές; Αν η μνήμη δεν είναι ασθενής, ο βασι...

Όποιος δεν πάρει απολυτήριο μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις πανελλαδικές εξετάσεις!!

Μα τότε γιατί βάλατε τους μαθητές να δώσουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές;

Αν η μνήμη δεν είναι ασθενής, ο βασικός λόγος ήταν ότι ο μαθητής πρέπει να έχει απολυτήριο για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέχρι πέρυσι ο υποψήφιος έδινε πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζει αν έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο. Όμως ακόμα κι αν με τη βαθμολογία του κατόρθωνε να εισαχθεί σε κάποια σχολή, τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούσε να εγγραφεί σ' αυτή, αν δεν προσκόμιζε απολυτήριο Λυκείου. Έτσι αυτός ο μικρός παραλογισμός, στην πράξη δεν είχε περίεργες συνέπειες. Επέτρεπε όμως στους μαθητές να συγκεντρωθούν χωρίς περισπασμούς στις πανελλαδικές εξετάσεις και αμέσως μετά, με ηρεμία, να δώσουν και τις ενδοσχολικές.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σ' αυτό το πρωθύστερο, υποχρεώνοντας τους μαθητές να δίνουν πρώτα τις ενδοσχολικές και μετά τις πανελλαδικές. Έτσι οι μαθητές της Γ Λυκείου προσήλθαν, όπως ήταν αναμενόμενο, εντελώς αδιάβαστοι στις ενδοσχολικές εξετάσεις, αφού το κύριο βάρος έπεσε στις πανελλαδικές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καλού μαθητή, ο οποίος βαθμολογήθηκε στα μαθηματικά γενικής παιδείας με μηδέν (00,0), ενώ σε μερικές μέρες θα εξεταστεί στις πανελλαδικές στα μαθηματικά θετικού προσανατολισμού! Το ακραίο παράδειγμα είναι πραγματικό και ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισαν οι μαθητές της Γ Λυκείου τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ωστόσο κάποιος θα υποστηρίξει ότι δεν είναι λογικό να εξετάζεται κάποιος στις πανελλαδικές χωρίς να έχει απολυτήριο Λυκείου. Ok, ας πούμε ότι συμφωνούμε. Αν είναι όμως έτσι, με ποια λογική το υπουργείο παιδείας με έγγραφο που απέστειλε εσπευσμένα στα σχολεία, επιτρέπει στους μαθητές που αποδεδειγμένα δεν πήραν απολυτήριο, να συμμετέχουν στις πανελλαδικές; 

Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ  Ζητείται επειγόντως ψυχίατρος.

Γιώργος Βαρδακώστας