Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Όλοι μαζί μπορούμε – Ο αθλητισμός μας ενώνει ο αθλητισμός δίνει ελπίδα

 Μια πρωτότυπη ιδέα επιχείρησε τη φετινή σχολική χρονιά 2016/2017 να φέρουν σε πέρας μαθητές δημοτικών σχολείων και ταυτόχρονα ποδοσφα...

Όλοι μαζί μπορούμε – Ο αθλητισμός μας ενώνει ο αθλητισμός δίνει ελπίδα

 Μια πρωτότυπη ιδέα επιχείρησε τη φετινή σχολική χρονιά 2016/2017 να φέρουν σε πέρας μαθητές δημοτικών σχολείων και ταυτόχρονα ποδοσφαιριστές υποδομών του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ Κατερίνης και ο δάσκαλος Βασίλης Τσακιρίδης από την Κατερίνη.

Είχαν την έμπνευση να πραγματοποιήσουν κάτι το ιδιαίτερο που στην αρχή της σχολικής χρονιάς φαινόταν ακατόρθωτο, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε εφικτό σκορπώντας στους μαθητές ενθουσιασμό κι αγωνία αν όλα μέχρι το τέλος θα εξελίσσονταν ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/ποδοσφαιριστές με αρωγό και συμπαραστάτη τον δάσκαλο Βασίλη Τσακιρίδη είχαν βάλει στοίχημα να δώσουν και να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρό μας που βάλλεται από παντού κι εξαιτίας της κρίσης που διαμορφώθηκε. 

Ο αθλητισμός είναι μια διεθνής γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση διαφορών και στην προώθηση σημαντικών αξιών απαραίτητων για μια διαρκή ειρήνη.

Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ηγετικότητα και τη συνεργασία. Προωθεί την ισότητα για όλους και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στερεώνοντας τις φιλίες. Όλοι μαθαίνουν πώς να κερδίζουν και πώς να χάνουν έντιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ξυπνήσει τη φαντασία και να ανεβάσει το πνεύμα, έχει τη δύναμη να ενώσει κι όχι να χωρίσει. 

Το όραμά μας ξεκάθαρο, αρμονική συνεργασία, φιλία μεταξύ διαφορετικών συλλόγων, ομάδων, ενέχει δυσκολίες, όχι όμως αξεπέραστες.

Ένα από τα οφέλη του είναι ότι ενώνει τους ανθρώπους/ποδοσφαιριστές, συμπαίχτες/συνάδελφους, στερεώνει τις φιλίες.

Ήρθε τελικά η στιγμή να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνια μας αυτή δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αρμονική συνύπαρξη με σεβασμό των συλλόγων στηρίζοντας το δύσκολο έργο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Ευχαριστούμε τις διοικήσεις, τα επιτελικά τιμ, τα τεχνικά τιμ και των 16 ποδοσφαιρικών συλλόγων του 2ου ομίλου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και χωρίς σκέψη στην επιθυμία μας για τις εμφανίσεις των ομάδων που δεχτήκαμε, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές μας να πραγματοποιήσουν την καμπάνια: 

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

Με όλο τον σεβασμό προς τα μέλη σας για την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που επιδείξατε στις επιθυμίες μας, σας ευχαριστούμε για την επίτευξη του οράματός μας.

Η παρουσία η οποία άρχισε από τον Σεπτέμβριο του 2016 κι ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017 ήταν μια ευχάριστη, αξέχαστη, ξεχωριστή και χαρούμενη στιγμή στην καθημερινότητα των μαθητών δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να οραματιστούν και η επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα. 

Η σειρά εμφανίσεων των ομάδων των 16 ποδοσφαιρικών συλλόγων είναι αυτή όπως κληρώθηκε η κάθε μια αγωνιστική από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής κατηγορίας, 2ος όμιλος με βάση την ομάδα της πόλης μας τον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ.

Η σειρά εμφανίσεων είναι η ακόλουθη:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ, 

Α.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ, Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, Α.Σ. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, Α.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Κατερίνης, στην ΕΠΣ Πιερίας, στον ΣΦΚ Πιερικό, στην Ακαδημία του Βατανιακού και στους φιλάθλους για την ευγενική προσφορά και στήριξη της καμπάνιας, μέσα στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω ποδοσφαιρικούς συλλόγους, διοικήσεις, προπονητικά τιμ, ποδοσφαιριστές γι’ αυτούς τους 9 μήνες που έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας με 16 ομάδες, ανταποδίδοντας μία ατμόσφαιρα που πρέπει να δημιουργηθεί μέσα σ’ ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο αθλητικός κόσμος στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο είναι χαρά συναίσθημα με αρμονική συνύπαρξη που αναδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού και την αθλητική παιδεία όλων μας.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε θερμά και τους 16 ποδοσφαιρικούς συλλόγους του 2ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας κι ελπίζουμε να έχετε πάντα τη δυνατότητα να στέκεστε στο πλευρό των παιδιών/μαθητών μας αρωγοί και συμπαραστάτες στις επιθυμίες τους, ώστε όλοι μαζί να ζωγραφίζουμε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, επιτελώντας ταυτόχρονα κι ένα τεράστιο κοινωνικό έργο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχόμαστε επιτυχίες στην επίτευξη των νέων στόχων σας.

Σας ευχόμαστε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ σε όλους σας.

Με εκτίμηση
Τσακιρίδης Βασίλης
δάσκαλος