Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Μια ανατρεπτική πρόταση των επιστημόνων για όσους αγχώνονται στη δουλειά

Αν αγχώνεσαι ή πλήττεις στη δουλειά, η παραγωγικότητά σου μειώνεται περισσότερο από 50%. Επίσης την κρίσιμη στιγμή, είναι σίγουρο ότι...

Μια ανατρεπτική πρόταση των επιστημόνων για όσους αγχώνονται στη δουλειά

Αν αγχώνεσαι ή πλήττεις στη δουλειά, η παραγωγικότητά σου μειώνεται περισσότερο από 50%. Επίσης την κρίσιμη στιγμή, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις την λάθος απόφαση. Έτσι οι επιχειρήσεις που θέλησαν να βελτιώσουν τις επιδόσεις του ανθρώπινου δυναμικού τους, ανέθεσαν σε επιστήμονες έρευνα για το πως θα μειωθούν τα επίπεδα στρες στην εργασία.

Οι επιστήμονες τους παρουσίασαν αποτέλεσματα, αλλά λίγο εκκεντρικά θα έλεγαν οι περισσότεροι. Προτείνουν ένα διάλλειμα από την εργασία για αυνανισμό. Αν νομίζετε ότι διαβάσατε λάθος, δείτε την έρευνα πανεπιστημίου στο Nottingham.

Σύμφωνα με τον Mark Sergeant, λέκτορα ψυχολογίας στο Nottingham Trent University, ένα «διάλειμμα για αυνανισμό» θα ήταν ένας «πολύ αποτελεσματικός τρόπος» απαλλαγής από το άγχος και το στρες, ιδίως σε επαγγέλματα όπου οι καταιγιστικοί ρυθμοί σε κρατούν όλη μέρα στην «τσίτα».Τις καινοφανείς αυτές απόψεις συμμερίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, και ένας ακόμη ψυχολόγος που ειδικεύεται στη διαχείριση άγχους, ο Δρ. Cliff Arnall. Σύμφωνα με τον Arnall, ένα διάλειμμα για αυνανισμό όχι μόνο μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος αλλά και να αυξήσει ην ίδια ώρα την συγκέντρωση, ενώ μπορεί να αποβεί ωφέλιμο και στα πληκτικά επαγγέλματα, με τη λογική ότι θα κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα.

Σε μικρής έκτασης δοκιμές παρατήρηθηκε μείωση των κρίσεων πανικού, της επιθετικότητας, ενώ αυξήθηκε σημαντικά η διάθεση για συνεργασία.

Ωστόσο, ο Δρ. Arnall επισημαίνει ότι μια ανάλογη πολιτική μπορεί να κρύβει και παγίδες, ειδικά για τα άτομα που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, αφού η καθυστέρηση για την κορύφωση μπορεί να τους αγχώσει χειρότερα ή ακόμα χειρότερα να τους κοστίσει τη δουλειά τους λόγω της παρατεταμένης απουσίας από το γραφείο τους.

Κάτι άλλο που απαγορεύεται δια ροπάλου, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι οι φαντασιώσεις για άτομα εντός του ίδιου εργασιακού χώρου, αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει αμηχανία και ανάρμοστη συμπεριφορά ανάμεσα σε συνεργάτες.

Μένει να δούμε αν θα αφαρμοστούν οι προτροπές των επιστημόνων, και τι θα επιφέρει μια τέτοια αλλαγή.

Πηγή