Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τρομοκρατική επίθεση και τραυματισμός του Λουκά Παπαδήμου

Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπουν όλα τα δεδομένα της έκρηξης που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το από...


Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπουν όλα τα δεδομένα της έκρηξης που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στο πολιτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος. Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που πρώην πρωθυπουργός δέχεται τρομοκρατική επίθεση. '

Ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο - που προέρχονταν από την αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών της οποίας είναι πρόεδρος - με αποτέλεσμα να εκραγεί μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σε κίνηση.

Από την έκρηξη, ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στον θώρακα, την κοιλιά και τους μηρούς. Ελαφρά τραυματίστηκαν ο αστυνομικός φρουρός και ο οδηγός του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και υποφέρει από εισπνευστικά εγκαύματα και εκδορές.

Λίγο μετά τις 21:30 σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι θεράποντες ιατροί έκαναν ράμματα στον Λουκά Παπαδήμο και δεν πρόκειται να διασωληνωθεί.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου όπου είχε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Να θυμίσουμε ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου βρισκόταν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπας που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ηλιούπολη, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είδε την φρουρά του να μειώνεται.


Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Η στιγμή που μπαίνει στο ασθενοφόρο

Εδώ στην φωτογραφία-ντοκουμέντο ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο. Την δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών:


Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πώς έγινε η έκρηξη



Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος. Ο φάκελος ήταν στην αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ελεγχθεί από τα μηχανήματα x-ray της Βουλής τα οποία δεν εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και την μικρή ποσότητα πυρίτιδας.



Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο. Διακρίνεται καθαρά, το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.




Ως έκτακτο γεγονός παρουσίασαν BBC και Daily Mail την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.