Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ας "πάρουμε" ειδήσεις. Γεια σου ΕΡΤ!

Ας πάρουμε ειδήσεις έλεγε ο παππούς μου και μας έσπαγε τα νεύρα. Εμείς περιμέναμε να δούμε κανένα παιδικό κι αυτός ήθελε να "πάρε...

Ας "πάρουμε" ειδήσεις. Γεια σου ΕΡΤ!

Ας πάρουμε ειδήσεις έλεγε ο παππούς μου και μας έσπαγε τα νεύρα. Εμείς περιμέναμε να δούμε κανένα παιδικό κι αυτός ήθελε να "πάρει" ειδήσεις. Και σα να μην έφτανε αυτό, μόλις "έπαιρνε" τις ειδήσεις στην τότε Ε.Ι.Ρ.Τ., μετά ήθελε και στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ. Έτσι χάναμε όλα τα παιδικά!. Μέχρις ότου μια μέρα που αυτός "έπαιρνε" ειδήσεις, εμείς πήραμε τους δρόμους και έψαχναν όλοι να μας βρουν.

Η επανάσταση αυτή είχε νόημα. Κερδίσαμε το δικαίωμα να βλέπουμε παιδικά και γλιτώσαμε το πρήξιμο για το πώς καθαρίζουν το καρπούζι.

Τα χρόνια πέρασαν και ότι παθαίνεις μικρός, σε στοιχειώνει όταν είσαι μεγάλος. Το κουσούρι του παππού μου το έχω τώρα εγώ και σπάω τα νεύρα των δικών παιδιών. Ας "πάρουμε" λοιπόν ειδήσεις.

Παρασκευή 26 Μαΐου - Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ

Πρώτη Γραμμή: Οι δύο γνωστοί δημοσιογράφοι με την παρέα τους σε έξαλλη κατάσταση ωρύονται για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, λες και είναι ο πατέρας τους.

- Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν αρκούν τα ευχολόγια και η ομόφωνη καταδίκη. Πρέπει να γίνει κάτι.

Και πράγματι κάτι γίνεται. Αλλάζω κανάλι.

ΑΝΤ1 - Καλημέρα Ελλάδα 

Ο Γιώργος Παπαδάκης και ο καλεσμένοι του τα έχουν βάλει με το 4ο μνημόνιο, με το χρέος, τα πλεονάσματα και τα σχετικά.

Ας δούμε και την ΕΡΤ - Πρωινή ζώνη 

Ωπ, τι ωραία! Ποια παραλία είναι αυτή; Η λεζάντα λέει Βελίκα Λάρισας. Μια γυναικεία φωνή μιλάει για το Κόκκινο Νερό. Κόκκινο; Μπαα σύμπτωση θα είναι.

Δυο χαρωποί και αστεΐζοντες δημοσιογράφοι στο Studio κάνουν πλακίτσα με τη συνάδελφό τους που βρίσκεται κάπου εκεί στην παραλία του Αγιόκαμπου Λάρισας. Η κάμερα γυρίζει γύρω γύρω. Η δημοσιογράφος κρατάει ομπρέλα. Ναι καλά το μάντεψες. Βρέχει.. Η παραλία πέρα ως πέρα είναι εντελώς άδεια, όπως είναι φυσιολογικό.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ο Αγγελόπουλος έχει πεθάνει και εμείς παρακολουθούμε το Μετέωρο βήμα της ΕΡΤ. Εδώ δεν υπάρχουν μνημόνια, τρομοκρατικές ενέργειες, κακές ειδήσεις. Όλα είναι ανθηρά. και βροχερά επίσης.

Η δημοσιογράφος μας ενημερώνει ότι την περιοχή επισκέπτεται πλήθος τουριστών (!) κυρίως Πολωνών. Φυσικά δεν τους βλέπουμε γιατί είναι κρυμμένοι για να μην βραχούν.

Τι ωραία η παραλία! Έχει και ιαματικά νερά και η ζωή, είναι ωραία επίσης. Αυτή είναι η κρατική τηλεόραση. Μας φτιάχνει τη διάθεση. Εμείς αναστενάζουμε για να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και να μπορούν οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι με τους παχυλούς μισθούς να γελάνε εις βάρος μας.

Κάποια στιγμή η ανταπόκριση από τη Βελίκα και το Κόκκινο Νερό (!) τελειώνει. Άντε να δούμε και καμία είδηση. Αμ δε. Μεταφερόμαστε ως τη Νορβηγία! Στο Χόπερλαντ. Τιι δεν ξέρεις το Χόπερλαντ;

Ο δημοσιογράφος σχολιάζει:

- Τι Βελίκα τι Χόπερλαντ. Βροχή εδώ, συννεφιά εκεί. Τι σύμπτωση! 

Το ξέρεις το ανέκδοτο με τη σύμπτωση; Όχι; Ούτε κι εγώ. Τι σύμπτωση! Τους χαζούς που έχει εδώ, σίγουρα δεν τους έχει εκεί.

Φεύγουμε από τη Νορβηγία και πάμε πού; Μήπως στο τρομοκρατικό χτύπημα; Μπαα. Μήπως στο 4ο μνημόνιο; Ξέχασα. Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο στην ΕΡΤ. Τότε μήπως στο νομοσχέδιο για την επιλογή Διευθυντών στα σχολεία; Ούτε καν. 

- Πάνω τι γίνεται;
- Έχει βγει; 
- Έξω είναι.

Δεν καταλαβαίνεις, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί δεν βλέπεις την εικόνα. 

Είμαστε στο διάστημα! Ο αστροναύτης ετοιμάζεται να βγει από το διαστημόπλοιο. Μοιάζει η Γη σαν ζωγραφιά που λέει και το τραγούδι. Μοιάζουν τα σπίτια σαν σπιρτόκουτα. Μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι. Μερικοί είναι μικρότεροι κι από μυρμήγκια. Δεν φαίνονται καν. 

Από ψηλά όλα μοιάζουν ασήμαντα. Ποιο μνημόνιο; Ποια Amstel; Μωρέ καλά σας έκανε ο Σαμαράς.

Παππού, εσύ που είσαι εκεί ψηλά, να τους μάθεις πώς καθαρίζουν το καρπούζι. Γιατί το ποιες είναι οι ειδήσεις που πρέπει να "παίρνουν" οι ανθρώποι τους το έμαθε άλλος.

Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια, γιατί εμείς οι απλοί θνητοί, οι τυχεροί που έχουμε ακόμα πραγματικές δουλειές, πρέπει να εργαστούμε κιόλας. Λίγο πριν πατήσω το κουμπί, μία κάμερα κατεβαίνει και μπαίνει μπροστά στους παρουσιαστές. Του ξέφυγε του σκηνοθέτη, αλλά δεν βαριέσαι. Ποιος παρακολουθεί;

Γεια σου ΕΡΤ. Χαμένα πάνε τα λεφτά μας. Να είστε εσείς καλά κι εμείς χειρότερα.

Γιώργος Βαρδακώστας

Από το 43:00 και μετά διασκεδάστε