Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την πιστοποίηση φυσικών προσώπων

Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) και τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησ...

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την πιστοποίηση φυσικών προσώπων

Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) και τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου (3ος όροφος) του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Πιερίας να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να καλύψει σε τοπικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο και για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επαγγελματικών συλλόγων, των σωματείων και όλων των μελών του Επιμελητηρίου Πιερίας, για την δραστηριότητα του ΔΙΦΟΠ, που αφορά στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων φυσικών προσώπων (επαγγελματιών / εργαζομένων ) για το αντικείμενο εργασίας τους, μέσα από διεθνή πρότυπα.

Ενδεικτικά επαγγέλματα είναι των οικοδομικών εργασιών, αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, ελαιοχρωματιστών, πλακάδων, υδραυλικών, λιθοξόων, ξυλουργών, συλλέκτες και καλλιεργητές αρωματικών φυτών και βοτάνων, επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών όπως συμβούλου μεταβιβάσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαφόρων οικοτεχνιών, κτηνοτρόφων για την ποιότητα του γάλατος μιας περιοχής , κ.α. 

Η ενημέρωση για το ρόλο της πιστοποίησης και τη λειτουργία του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης θα γίνει από το Διευθυντή του Φορέα κ. Άγγελο Τόλκα

Με τη διαδικασία της πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων δίνεται η σημαντική δυνατότητα για την διάσωση, κατοχύρωση και διάδοση παραδοσιακών τοπικών επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.