Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Αποζημίωση 700.000 ευρώ σε συγγενείς φαντάρου που πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Αποζημίωση, περίπου, 700.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το δημόσιο σε συγγενείς 21χρονου στρατιώτη που βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα πο...

Αποζημίωση 700.000 ευρώ σε συγγενείς φαντάρου που πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Αποζημίωση, περίπου, 700.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το δημόσιο σε συγγενείς 21χρονου στρατιώτη που βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που βοηθούσε να ρυμουλκηθεί φορτηγό αυτοκίνητο (Μ 47) που χρησιμοποιείτο για την αποκομιδή των απορριμμάτων της Στρατιωτικής Μονάδας στην οποία υπηρετούσε.

Το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία δικαιώθηκαν οι συγγενείς του άτυχου φαντάρου που είχαν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για την ψυχική οδύνη.

Ο φαντάρος απεβίωσε από βαρυτάτη κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν ο λοχίας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που θα ρυμουλκούσε το χαλασμένο χωρίς να ελέγξει εάν είχε πραγματοποιηθεί η πρόσδεση από τους στρατιώτες και αν είχαν απομακρυνθεί, έκανε όπισθεν.

Ο λοχίας από το Στρατοδικείο κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών.
 
Τα Διοικητικά Δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση στους συγγενείς αλλά και τα έξοδα της κηδείας του και η επίμαχη απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.