Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κατερίνη: Μουσουλμάνα κόρη και μάνα βαφτίστηκαν Χριστιανές. στην Αγία Τριάδα

Δυο Μυστήρια Βάπτισης τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Κατερίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, παρουσία φίλων, συγγενών, του ...

Κατερίνη: Μουσουλμάνα κόρη και μάνα βαφτίστηκαν Χριστιανές. στην Αγία Τριάδα
Δυο Μυστήρια Βάπτισης τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Κατερίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, παρουσία φίλων, συγγενών, του Προέδρου Χάρη Αναστασίου και μελών της Διοικήσεως του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Δυο μουσουλμάνες, μια μάνα και η ανήλικη κόρη της, ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό.

Με την βοήθεια του Θεού και την Αγάπη συνανθρώπων μας καταφέραμε και σταθήκαμε αντάξιοι πρωτίστως στην επιθυμία ενός παιδιού. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Συγχαίρουμε την κυρία Δήμητρα Παπαϊεροθέου, την Πνευματική πλέον μητέρα του παιδιού, καθώς και τη Συντονίστρια της Ομάδας Μονογονεϊκών Οικογενειών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, κυρία Άννα Βουτσά, που βάφτισε την μητέρα. Και στις δύο κυρίες ευχόμαστε να είναι πάντα Άξιες.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

Σίγουρα και στην δική σας ζωή κάποιο παιδί θα σας έχει εκμυστηρευτεί μία επιθυμία του, κάτι που το εύχεται πάρα πολύ μέσα από την καρδιά του. Στην ηλικία των 9 ετών περιμένεις από ένα παιδί να σου εκφράσει επιθυμίες για παιχνίδια, ρούχα, συμμετοχή σε δραστηριότητες κλπ, δηλαδή ό,τι συνήθως ζητάει ένα παιδί στην ηλικία αυτή.


Εμείς στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ πριν 2,5 χρόνια βρεθήκαμε μπροστά στην επιθυμία από καρδιάς ενός παιδιού μας που υποστηρίζουμε. Η μικρούλα αυτή μας άφησε άφωνους, μας προκάλεσε έκπληξη αλλά ταυτόχρονα μας έφερε και μπροστά σε μία νέα πρόκληση. Η επιθυμία της ήταν να βαφτιστεί. Η μητέρα της, όταν την γνωρίσαμε, έδινε τον δικό της αγώνα επιβίωσης ερχόμενη πριν πολλά χρόνια από μία γειτονική μας χώρα προσπαθώντας αφενός μεν να μαζεύει χρήματα και να πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού και ό,τι άλλο έξοδο έχει μία μονογονεϊκή οικογένεια, αφετέρου δε να μαζεύει χρήματα και να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία, να κάνει αρκετά συχνά το δρομολόγιο Κατερίνη – Αθήνα για να τακτοποιήσει τα χαρτιά Άδειας Παραμονής της. 

Ζήσαμε 2,5 χρόνια Αναμονής και Αγωνίας μαζί της, μέχρι την ημέρα που με μεγάλη χαρά μας ανακοίνωσε πως τα χαρτιά της ήταν έτοιμα. Ξεκινώντας τις διαδικασίες για την βάφτιση και ενώ βρέθηκε στον δρόμο μας θεόσταλτη η Πνευματική μητέρα που θα βάφτιζε τη μικρή, ενημερωθήκαμε πως για να βαφτιστεί η μικρή έπρεπε πρώτα να βαφτιστεί η μητέρα της. Αυτό ήταν άλλη μία πρόκληση για μας.

Ευτυχώς, η μητέρα δεν ήταν αρνητική. Το ήθελε, το επιδίωξε και κατέθεσε αίτημα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, μάνα και κόρη, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης και εκεί δια του Ιερέως π. Χρήστου έλαβαν το Χρίσμα και το Βάπτισμα, έγιναν Χριστιανές. Αυτή η τελετή, τόσο για τα καινούργια μέλη της Εκκλησίας, όσο και για όλους εμάς, αποτέλεσε μια μεγάλη ευλογία και χαρά. 

Την φωτογραφική και ψηφιακή κάλυψη των βαπτίσεων ανέλαβαν αφιλοκερδώς οι κκ. Κουκιώτης Δημήτρης (Φωτογράφος) και Γκούντας Βαγγέλης (βιντεολήπτης) τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Ο Πρόεδρος Χάρης Αναστασίου