Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

«Βερσαλλίες»: Η σειρά με τις προκλητικές σκηνές σεξ και βίας έκανε πρεμιέρα

Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη στη Βρετανία, στο BBC, μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Ο λόγο...

«Βερσαλλίες»: Η σειρά με τις προκλητικές σκηνές σεξ και βίας έκανε πρεμιέρα
Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη στη Βρετανία, στο BBC, μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.
Ο λόγος για τις «Βερσαλλίες», ένα ιστορικό δράμα εποχής για τη ζωή του βασιλιά Λουδοβίκου του 14ου της Γαλλίας. Ωστόσο, εκτός από το ιστορικό της ενδιαφέρον, η σειρά θα έχει πολλά... πιπεράτα στιγμιότυπα. 

Ενδεικτικά, στο πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνονται σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξ, στοματικού έρωτα και μια συνεύρεση βασίλισσας με νάνους. Και όπως λένε πολλοί, μάλλον η σειρά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για τις σκηνές σεξ και όχι για τις ιστορικές αναφορές της.    

«Πάντα οι σκηνές του σεξ έχουν αμηχανία. Όποιος έχει κάνει τέτοια σκηνή στη βιομηχανία αυτή, ξέρει ότι αυτές οι σκηνές είναι οι πιο περίεργες και οι πιο αμήχανες, πολύ δύσκολες στο να τραβηχθούν», λέει ο πρωταγωνιστής George Blagden, που ενσαρκώνει τον Λουδοβίκο. Ο οποίος στο πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται να βάζει το κεφάλι του ανάμεσα στους μηρούς της ερωμένης του.

Αν και η σειρά περιγράφεται από τους παραγωγούς της ως «νόστιμη λιχουδιά» για τους τηλεθεατές, πάρα πολλοί βουλευτές αλλά και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν έξαλλοι με τις γυμνές σκηνές και το πολύ παραστατικό σεξ, χαρακτηρίζοντάς την «πορνό ντυμένο με γραβάτες και καλσόν». 

Στη Γαλλία, οι κριτικοί έχουν εκνευριστεί πολύ με την παραγωγή που «υπεραπλουστεύει» την ιστορία ενός από τους εμβληματικότερους μονάρχες της χώρας, αλλά και με το γεγονός πως η σειρά γυρίστηκε στα αγγλικά, που σημαίνει πως οι Γάλλοι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να τη δουν με υπότιτλους.

Στη Βρετανία, από την άλλη, εστιάζουν στις προκλητικές σκηνές σεξ και βίας. Μάλιστα, εκπρόσωπος των Συντηρητικών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή της σειράς από το BBC και υποστήριξε πως τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο και δεν προσφέρει τίποτα στο βρετανικό κοινό.