Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πακιστάν: Μητέρα έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε χωρίς έγκριση

Μια γυναίκα από το Πακιστάν, έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε έναν άνδρα, χωρίς την έγκρισή της. "Η Περβίν Μπίμπι ...

Πακιστάν: Μητέρα έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε χωρίς έγκριση
Μια γυναίκα από το Πακιστάν, έκαψε ζωντανή την κόρη της επειδή παντρεύτηκε έναν άνδρα, χωρίς την έγκρισή της.

"Η Περβίν Μπίμπι σκότωσε την 16χρονη κόρη της, Ζινάτ, γύρω στις 9 το πρωί σήμερα, στη Λαχόρη", ανακοίνωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, Χαϊντάρ Άσραφ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 29 Μαΐου, η έφηβη είχε παντρευτεί τον Χασάν, τον οποίο διάλεξε η ίδια για σύζυγό της.

Ο σύζυγος της κοπέλας, εξήγησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "Geo News" ότι είχαν φύγει από την περιοχή αλλά οι γονείς της απαιτούσαν να γυρίσει σπίτι με την υπόσχεση ότι δεν θα της έκαναν κακό. Εκείνος τελικά συμφώνησε.

"Μετά τον γάμο ζήσαμε μαζί για τέσσερις ημέρες. Μετά επικοινώνησε μαζί μας η οικογένειά της. Μας υποσχέθηκαν ότι θα οργάνωναν μια γιορτή για τον γάμο μας, μέσα σε μια εβδομάδα, και μετά θα μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Η Ζινάτ δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της, μου είπε ότι θα την σκότωναν. Τελικά δέχτηκα, αφού ένας θείος της την διαβεβαίωσε ότι θα ήταν ασφαλής", είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η 16χρονη γύρισε στο σπίτι της, η μητέρα της την δολοφόνησε και τα μέλη της οικογένειας ομολόγησαν το έγκλημα στην αστυνομία.

Αυτού του είδους τα φαινόμενα είναι συχνά στο Πακιστάν, καθώς δολοφονούνται εκατοντάδες γυναίκες από συγγενείς τους. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν ότι υπερασπίζονται την τιμή της οικογένειάς τους.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τα εγκλήματα τιμής όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί κανένας καινούριος νόμος για την καταπολέμησή τους.