Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Επεισόδιο, απειλές και δικηγόροι σε γυμνάσιο του Βόλου - Έχουμε τρελαθεί τελείως;

Επεισόδια σε Γυμνάσιο του Βόλου Απίστευτο σκηνικό σε Γυμνάσιο της πόλης του Βόλου. Πατέρας μαθήτριας που πηγαίνει στη Β’ τάξη, πέρασε ...

Επεισόδιο, απειλές και δικηγόροι σε γυμνάσιο του Βόλου - Έχουμε τρελαθεί τελείως;
Επεισόδια σε Γυμνάσιο του Βόλου
Απίστευτο σκηνικό σε Γυμνάσιο της πόλης του Βόλου. Πατέρας μαθήτριας που πηγαίνει στη Β’ τάξη, πέρασε ένστολος την πόρτα του σχολείου και συνοδεία δικηγόρου του, διαμαρτυρήθηκε σε καθηγητές για τη βαθμολογία που έδωσαν στην κόρη του, απειλώντας ότι θα τους αναφέρει και κατηγορώντας τους ως εμπαθείς απέναντι στο παιδί του. Είχε προηγηθεί επεισόδιο από άλλο πατέρα, επίσης αριστούχου μαθήτριας που συναγωνίζεται με την πρώτη στη βαθμολογία, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για το χαμηλό βαθμό που πήρε η κόρη του σε συγκεκριμένο μάθημα, προκάλεσε επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή της σχολικής μονάδας.


Το διπλό επεισόδιο με πρωταγωνιστές πατεράδες μαθητριών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στη σχολική οικογένεια. Ήδη από τη διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας.
Όπως καταγγέλθηκε είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης στο νομό, που επιστρατεύονται ακόμη και δικηγόροι στα σχολεία για να επιλυθούν βαθμολογικές… διαφορές. Όπως έγινε γνωστό, σε Γυμνάσιο της πόλης και συγκεκριμένα στη Β’ τάξη, δύο αριστούχες μαθήτριες συναγωνίζονται για την πρωτιά στα μαθήματα και τη βαθμολογία, που θα τους δώσει και τη σημαία του σχολείου στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου τη νέα σχολική χρονιά.
Μόνο που ο συναγωνισμός των μαθητριών φαίνεται να παίρνει διαστάσεις. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο οι πατεράδες των δύο κοριτσιών, διαμαρτύρονται τόσο στη διεύθυνση όσο και σε συγκεκριμένους καθηγητές του σχολείου για τις χαμηλές βαθμολογίες σε συγκεκριμένα μαθήματα. Μία μέρα πάει ο ένας, την άλλη μέρα πάει ο άλλος. Καθηγητές φέρονται να δέχονται ακόμη και τηλεφωνικές οχλήσεις από άτομα του περίγυρού τους που όμως γνωρίζουν τις οικογένειες των δύο μαθητριών για να είναι πιο… γενναιόδωροι στη βαθμολογία.
Προ πενθημέρου, ο ένας εκ των δύο γονιών, προκάλεσε επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή του γυμνασίου. Πληροφορίες λένε ότι ήταν τόσο εξαγριωμένος για τη βαθμολογία σε συγκεκριμένο μάθημα που χαλούσε όλη την άριστη εικόνα της κόρης του, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει έπιπλα και πράγματα από το γραφείο του Διευθυντή.
Προχθές, ο πατέρας της άλλης μαθήτριας, πήγε στο σχολείο ένστολος συνοδευόμενος από δικηγόρο. Είχε συνάντηση με το διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια με εκπαιδευτικό, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι εμπαθής και κάνει διάκριση κατά της κόρης του στη βαθμολογία.
Μόλις έφυγε, ο Διευθυντής του σχολείου, συγκάλεσε σύλλογο καθηγητών και τους ενημέρωσε ότι ο πατέρας που συνοδευόταν από δικηγόρο απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στους εκπαιδευτικούς για διακριτική εις βάρος της κόρης του βαθμολογική συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών.
Το διπλό περιστατικό εξόργισε τη σχολική οικογένεια, που κάνει λόγο για ανταγωνισμό όχι σε επίπεδο μαθητριών που είναι υγιές αλλά σε επίπεδο γονέων, που προσπαθούν να κάνουν… επίδειξη ισχύος.Το συμβάν έχει θορυβήσει τόσο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και την τοπική Ε.Λ.Μ.Ε., που ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ